Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou Consiliul de Administratie

03/12/2014

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou Consiliul de Administratie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asociatia-romana-producatorilor-internationali-de-medicamente-arpim-un-nou-consiliul-de-administratie/

pastileNoul consiliul de administratie ARPIM a fost ales in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei si va functiona sub conducerea presedintelui, Calin Galaseanu, Country Manager Bristol Myers Squibb, acesta primind un nou mandat din partea membrilor.
Obiectivul  noii conduceri este asigurarea accesului pacientilor romani la medicamente de ultima generatie in conditiile unei finantari corecte a sistemului sanitar.

De asemenea, noul consiliu isi propune continuarea procesului de consolidare a relatiei cu autoritatile si cu ceilalti parteneri din Sanatate, pentru un sistem sanitar performant care sa raspunda nevoilor reale ale pacientilor.

“Una dintre problemele majore ale sistemului de sanatate o reprezinta decalajul foarte mare, de aproximativ 1 miliard de RON, dintre nevoile de tratament ale pacientilor romani si bugetul alocat sanatatii. Mai mult, Romania aloca sub 4% din PIB-ul sanatatii, in conditiile in care media europeana este de 6,5%, iar pentru medicamente, bugetul alocat este de 164 EUR/capita, aproximativ de doua ori mai putin decat nivelul mediu european de 349 EUR/capita. Sanatatea Romaniei are nevoie de o finantare corecta si conform cu realitatea pacientilor. Speram ca anul 2015 sa aduca o alocare de cel putin 5% din PIB pentru ca doar asa, pacientii romani vor putea ajunge, treptat, sa beneficieze de aceleasi conditii de tratament ca cei europeni”, a declarat Dr. Calin Galaseanu, presedintele ARPIM.

In ceea ce priveste noul consiliu ARPIM, Elena Mitova, Director General Novartis Romania si Mihail Briciu, Director General Novo Nordisk ocupa cele doua functii de Vicepresedinte.

Din componenta noului board ARPIM mai fac parte:

– Luana Ionascu, membru – Director General Ipsen Romania

– Nolan Townsend, membru – Director General Pfizer Romania

– Adrian Grecu, membru – Director General Abbott Romania

– Fabrizio Giombini – Director General MSD Romania

Despre ARPIM

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna peste 70% din valoarea pietei farmaceutice romanesti. Membrii ARPIM investesc permanent in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacientilor medicamente originale si inovatoare, care salveaza anual mii de vieti. Principalul obiectiv al asociatiei este cresterea accesului pacientilor la medicamente, ameliorarea calitatii vietii pacientilor si implicit cresterea sperantei de viata a romanilor.

ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriei Farmaceutice (EFPIA) – organizatia europeana care reuneste cele mai importante companii farmaceutice internationale, recunoscute datorita rezultatelor la nivelul comunitatii stiintifice internationale.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: