Asistenta medicala gratuita pentru presedinte, premier si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului

21/12/2017

Asistenta medicala gratuita pentru presedinte, premier si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asistenta-medicala-gratuita-pentru-presedinte-premier-si-presedintii-celor-doua-camere-ale-parlamentului/

Presedintele Romaniei, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si prim-ministrul vor beneficia de asistenta medicala de urgenta, curativa si controlul medical de catre Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” – potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane si pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman a fost initiat de Guvern si adoptat de catre deputati cu 243 de voturi “pentru”, 26 – “impotriva” si trei abtineri, relateaza Agerpres.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” asigura asistenta medicala de urgenta, ambulatorie, spitaliceasca si reabilitare medicala pentru presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si prim-ministrul Guvernului Romaniei, precum si pentru omologii straini ai acestora in timpul vizitelor in Romania – dupa cum prevede textul adoptat.

Asistenta medicala de urgenta in deplasari oficiale pe teritoriul national este asigurata permanent pentru presedintele Romaniei, prim-ministrul Guvernului si, la cerere, pentru presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor, cu cate o ambulanta constituita din punct de vedere al personalului si dotarii, in functie de cerintele misiunii, precum si pentru omologii straini in timpul vizitelor in Romania, mentioneaza proiectul.

De asemenea, asistenta medicala se asigura de catre Spitalul Militar la sediile institutiilor unde isi desfasoara demnitarii activitatea, la resedintele permanente sau temporare ale acestora, precum si pe traseele de deplasare pe teritoriul national. Finantarea se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MApN, mai precizeaza sursa mentionata.

Proiectul prevede, de asemenea,  asigurarea la cerere a unui control medical complet anual pentru persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: