Asiguratii OPSNAJ isi vor primi cardurile de sanatate in curand

05/05/2015

Asiguratii OPSNAJ isi vor primi cardurile de sanatate in curand

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asiguratii-opsnaj-isi-vor-primi-cardurile-de-sanatate-in-curand/

Cardul electronic de asigurari de sanatateAsiguratii de la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ), isi vor primi cardurile intr-un timp scurt, potrivit presedintelui CNAS.

“Stiind ca OPSNAJ are asigurati in toata tara, cardurile pentru asiguratii din tara le vom da la casele judetene tocmai pentru a scurta drumul asiguratilor si a ajunge cat mai repede in posesia lor. Ii asigur pe asiguratii OPSNAJ ca isi vor primi cardurile intr-un timp extrem de scurt”, a declarat Vasile Ciurchea.

Cardul de sanatate a intrat in vigoare incepand cu data de 1 mai, ca instrument de validare al serviciilor medicale. Totusi, seful CNAS a mai precizat ca asiguratii care nu au intrat in posesia lui din diferite motive, tot vor beneficia de asistenta medicala.

Serviciile acordate fara card sunt monitorizate separat de CNAS.

 

104 Comentarii

 1. Ivan rodica says:

  Am cotizat la dvs. din 2003, si cotizez la dvs si acum, cardul de sanatate nu a fost emis de dvs nici pana azi, indiferent cate e-mail v-am transmis.
  Din 3 in 3 luni mi se elibereaza adeverinta ca sunt asigurat. La farmacii decontarea medicamentelor compensate nu se face pe baza de adeverinta. Precizez ca sunt pensionara si am nevoie de cardul de sanatate.

 2. Balutoiu says:

  Sunt asigurat la OPSNAJ. Am verificat daca mi s-a emis acest card de sanatate si figurez ca asigurat dar nu mi s-a emis cardul …Oare cati ani vor trebui sa mai treaca pentru a intra in posesia cardului de sanatate ???

  • MIHAI DUDAU says:

   Va spun cum rezolvati , asa am rezolvat ptr mine si sotie : m-am dus la ei la sediu si am acceptat sa platesc cei 15 lei/card ca si cum l-am pierdut … Si minune in 1 luna a venit cardul care-l asteptam de 3 ani . ASTA E ROMANIA . O TARA DE HOTII SI MINCIUNI

  • cobzaru says:

   Buna ziua! Si noi patim acelasi lucru. De cand s-au emis acele carduri de sanatate la populatie ni s-a promis ca-l vom primi si noi. Dar, degeaba. Am facut demersuri si la Casa de asigurari de sanatate din judet, unde am fost trimisi, si la Opsanj. Dupa ani si ani tot nu am primit cardul. Speram in continuare. Noi am sesizat iar peste tot ,dar degeaba.

  • Leahu Carmen says:

   Sunt asigurata.Aștept de câțiva ani cardul de sănătate. Cat trebuie sa mai aștept? Câțiva ani?

  • LeAguilera Carmen says:

   Sunt asigurata (figurez ca asigurat), dar nu am primit cardul de sănătate. Când voi primi cardul? Pana acum am tot plătit, dar probabil ca asigurații au numai îndatoriri nu și drepturi. Puteți sa va gândiți și la noi? Cel care a postat un comentariu înaintea mea are dreptate. Câți ani trebuie sa mai aștept?

 3. Fulgeanu Dana Claudia says:

  Buna ziua.Am doi copii gemeni in varsta de 20 ani care nu au primit cardul de sanatate,ei fiind asigurati.Cand vor intra in posesia lui.

 4. Balutoiu says:

  Sunt asigurat la OPSNAJ. Am verificat daca mi s-a emis acest card de sanatate si figurez ca asigurat dar nu mi s-a emis cardul …

 5. Fulgeanu Dana Claudia says:

  Buna ziua.Am doi copii in varsta de 19 ani care nu au primit cardul de sanatate in comparatie cu alti copii care l-au primit imediat dupa implinirea varstei de 18 ani.Problema mea si poate si a altor parinti este ca pentru a beneficia de o reteta sau medicament sau internare intr-un spital este nevoie de acest card.Deci intrebarea mea este cand il vor primii?

 6. Cobzaru Dorina says:

  VA ROG SA URGENTATI EMITEREA CARDURILOR DE SANATATE. CRED CA DIN 2015 DE CAND SE TOT PROMITES-AU REZOLVAT TOATE PROBLEMELE.

  • Mihai says:

   Va invat eu ce sa faceti ( am fost sfatuit de o angajata de la sediu ): platiti 15lei/card si in 1 max 2 luni veti primi cardul . Va spun din proprie experienta … Am stat 2 ani si ceva fara card si am achitat in februarie 2017 si prin Martie sau Aprilie am primit caqrdul . Sa le fie rusine de nesimtiti

   • Romina Catalin says:

    Buna seara nu este adevarat sotul meu a platit taxa aceasta de anul trecut in luna iunie si deja mai e putin si face un an si tot nu la primit…Cand sa dus la casa de asigurari sa le zica ca nici acum nu a primit cardul au zis ca sa caute numarul lor de la sediu la Bucuresti sa sune sa vada ce sa intamplat cu cardul…el este asigurat tot dar nu poate beneficia de o trimitere de la medicul de familie doar daca plateste…sunt niste nesimtiti nu stie cum sa mai traga niste bani…de parca noi am avea salariu lor

 7. stefan mathe says:

  Ma numesc Stefan Mathe. Sunt asigurat din 2009 ca Casa OPSNAJ si, la data de 25.09.2017 inca nu mi s-a emis cardul de sanatate. Ca urmare, am decis sa ma transfer la Casa de Asigurari a Municipiului Bucuresti.

 8. Mantea Daniel says:

  Mă numesc Mantea Daniel Aurel sunt asigurat de 23 ani la CASAOPSNAJ și pana la aceasta data nu am primit cardul de sănătate, în SIUI figurez ca nu am card emis. Când se va emite acest card?.

 9. Ioana Horga says:

  cardul meu de sanatate a fost tiparit gresit,nu am intrat in posesia lui,l-am declarat pierdut.am platit retiparire asta in noiembrie 2015 si dupa un an si 3 luninu l-m primit inca .ce-i de facut?

 10. Muraru Traian says:

  Mă numesc Muraru Traian sunt asigurat de 17 ani la CASAOPSNAJ și pana la aceasta data nu am primit cardula de sănătate, în SIUI figurez ca nu am card emis. Când se va emite acest card?.

 11. David says:

  Domle e bătaie de joc

 12. Barbu Ion says:

  Sunt asigurat OPSNAJ și nu am primit cardul de sănătate cu toate că am depus actele necesare din 2015 , figurez cu ,ca nu a fost emis .Cat timp mai este de așteptat .In fiecare luna ridic rețetă pe cardul soției deoarece în farmacia MAI nu eliberează rețetă.

  • Viorica Stanescu says:

   Prietenul meu, de origine germana contribuie lunar la casa de asigurari de sanatate.Este angajatul unei firme din Romania din anul 2010. Am facut verificarea si mi se spune ca figureaza ca asigurat dar nu are card de sanatate emis.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in continuare pentru a se emite acest card?
   Cu multumiri,
   Viorica Stanescu

 13. STOICA VERONICA ADRIANA says:

  Suntem in ianuarie 2017 si de 2 ani , la fiecare solicitare a mea mi se raspunde ca in urmatoarele 2 saptamani mi se va elibera acest card Un ana are 52 sapatmani, cate sapatamani mai trebuie sa treaca pentru eliberare sa pot calcula si eu in ani. Cei ce-l pierd sau distrug il primesc in 2 saptamani dupa solicitare, eu tot il astept de 2 ani, Tampit sistem avem si sa nu uitam ca e format din oameni.

 14. Tudor Valeriu says:

  Sunt asigurat la casa opsnaj SI nu am card emis când estimaţi ca putem intra în posesia acestuia

 15. TANASE MARINELA says:

  Ma numesc TANASE MARINELA si sunt asigurata la casa OPSNAJ ,nu am primit CARDUL nici acum spuneti-mi situatia deoarece intampin greutati in luarea medicamentelor si mersul la medic .Va multumesc anticipat ptr raspuns

 16. Craciunescu Dumitra says:

  am trimis toate actele necesare pentru emiterea cardului de din luna mai 2016 dar nu am primit cardul de sanatate nici la aceasta data 16.11.2016??? Ce pot face??????

 17. Nagy Norbert ioan says:

  Buna ziua,ma numesc Nagy Norbert Ioan si sunt din Satu Mare,apartin de casaopsnaj fiind militar activ,doar o intrebare eu de ce nu am primit pana acuma cardul de sanatate,de ce nu-l primesc frumos acasa ca ceilalti oameni,eu de ce nu am dreptul la card?chiar daca contribui lunar din salar eu nu pot primi nici macar un bilet de trimitere la doctor,va rog luati masuri pentru cei care nu si-au primit cardurile pentru ca oamenii au nevoie de ele si uite suntem in sept.2016,multumesc

 18. iurascu i ioana says:

  nu am primit cardul de sanatate!

 19. STANESCU-CONSTANTA says:

  Si eu sant in aceeasi situatie,nu am primit cardul,nici pana la ora actuala,am fost peste tot la toate casele de sanatate si miau spus ca e tiparit dar nu il gaseste,e un haos total in tara asta,rusine sa le fie celor ce au scos asemenea,tampenii.

 20. Milescu Neculai says:

  Suntem in data de 06.05.2016 si nu am primit nici pana la aceasta data Cardul de asigurari de sanatate de la casa opsnaj. La verificarea din sistem figurez ca persoana asigurat la care nu i s-a emis cardul . Pana in care an trebuie sa mai astept sa mi sa elibereze cardul? Credeti ca o actiune in instanta ar rezolva problema? Multumesc!

  • SAS TAMARA says:

   Ma numesc Sas Tamara si pana la aceasta data nu mi-a fost emis cardul de sanatate desi mi se retine Cass din pensie.Din septembrie imi cumpar medicamentele deoarece nu beneficiez de reteta compensate.Medicul de familie nu ma mai primeste.Cum procedez?
   Multumesc!

 21. Cobzaru Gheorghe Marius says:

  Ma numesc Cobzaru Gheorghe Marius si inca nu am Card de sanatate. Am fost la Casa de asigurari de sanatate Dambovita, apoi la Opsnaj si acolo mi-au spus ca au transmis la Dambovita ca sunt asigurat, dar degeaba, nici asigurat si fara card de sanatate. Pana cand? Birocratia asta ne tine sanatatea in loc.Normal doctorul meu de familie este civil si nu are legatura decat cu Dambovita. Iar Dambovita trebuie sa primeasca aviz de asigurat de la Opsnaj, acolo unde merg probabil banii opriti pentru CAS. Nu primesc tratament fara card de sanatate si toate celelalte servicii medicale imi sunt refuzate pe motiv ca nu sunt asigurat. Ce se intampla? Trebuie sa stam numai pe drumuri? Si degeaba?Ce trebuie sa mai fac, ca sa-mi obtin drepturile mele?Va rog sa-mi raspundeti ca sa stiu ce trebuie sa mai fac. Multumesc!

 22. Pricope says:

  Sunt asigurat la casa OPSNAJ și până la data de 15.03.2016, nu am primit cardul de sănătate. Ce pași sunt de urmat? Doresc să mă transfer la casa naționala de asigurări de sănătate. Este posibil? Mulțumesc!

 23. constantin cristache says:

  Nu am primit cardul de la casa OPSNAJ pana la data de 20.02.2016, apare ca a fost emis va rog transmiteti-mi urgent cum sa procedez am neaparat nevoie MULTUMESC

 24. TANASE MARINELA says:

  Nu am primit cardul si sunt coasigurata la casa OPSNAJ va rog transmiteti-mi urgent o ADEVERINTA DE ASIGURAT daca nu mi s-a eliberat cardul am neaparat nevoie MULTUMESC

 25. NEGOIŢĂ Aurelian says:

  Nu mi să emis nici până 26 Ianuarie cârdul cum este posibil am nevoie să iau medicamente pentru diabet

 26. busuioc mariana says:

  25.01.2016 din vina cui nu stiu ….dar am mers des la casa opsnaj si degeaba ultima oara am fost acum doua luni si mi sa spus ca nu este emis si sa astept ca o sa vina prin posta ….cit trebuie sa astept ????am probleme de sanatate si ma lovesc des de tot felu de probleme!!!!!!!!!!astept un raspuns

 27. FLORIN says:

  Buna ziua,
  cum ar trebui sa procedez pentru a primi cardul de sanatate de la OPSNAJ?

 28. Ganea Elena Maria Antoneta says:

  Nu am primit nici astazi 16.01.2016 Cardul de sanatate. Am depus de 3 ori cerere in acest sens la sediul Casaopsnaj din Bucuresti, str.Popa Savu 45.Prima data mi-au dat o adeverinta de asigurat (nr. F17399), apoi m-au asigurat ca este in curs de tiparire si sa astept acasa ca va fi trimis prin posta,lucru care nu s-a petrecut pana in prezent. Mentionez ca, fiind salariata la Academia Romana, platesc cu regularitate asigurarile de sanatate de 5O ani. Nu stiu ce demersuri trebuie sa mai fac? Este oare cazul sa actionez in justitie pentru rezolvarea acestei situatii?

 29. sava elena says:

  Cardul de sanatate l-am gasit cu ajutorul celor de la cjas buzau .cardul a ajuns la cjas bistrita nasaud am luat legatura telefonic le-am spus ca sunt la opsnaj si m-au gasit.transferul se face nunai prin case.am facut o cerere la cjas buzau ptr.primirea cardului am anexat la cerere copie dupa buletin.acum astept sa ma sune ptr. a-mi ridica cardul.Norocul meu a fost ca de un an il caut cei de la buzau imi spuneau ca spuneau ca nu este tiparit trebuie sa spuneti ca sunteti asig.la opsnaj..Ieri 10.12.2015 era alta salariata care a stiut sa manip.calculatorul sim- mamurit.Cei care cititi acest comentariu trebuie sa spuneti la cjas ca sunteti la opsnaj.Va doresc tuturor sarbatori fericite si sa intrati in posesia cardului cat mai repede.LA MULTI ANI !

 30. sava elena says:

  Am 68 anl cat timp sa mai astept vreau sa-mi fac anumite investigatii am 8 dioptrii la ochi cu plus daca merg la casa de san..buzau imi spune sa mai astept ca sunt de la opsnaj familia a primit din nov.2014 aceiasi adresa.cu stima.

 31. Sasha says:

  Intrucat am reusit in sfarsit sa intru in pososeia cardului opsnaj, sper sa ajute si altora informatiile:
  – MAI 2015 – am depus la casa opsnaj Cererea tip de eliberare card (www.aopsnaj.ro/), intrucat pana atunci nu imi parvenise;
  – 20.11.2015 – am primit telefon sa ma prezint pentru ridicare card la sediul lor;
  – mentionez ca acest card nu a fost niciodata in posesia Postei sau a medicului de familie;
  – din mai pana acum le-am solicitat de 2 ori prin mail un raspuns la cerere (la telefon nu se raspunde), intrucat promisesera in mai ca in jur 20 iunie voi fi contactata, dar nu am primit nici un raspuns;
  – si bomboana: cardul a fost emis (conform evidentei populatiei) pe un nume pe care nu il mai am de 5 ani!

  Va doresc rabdare, perseverenta, atentie si mai ales sanatate!
  N.B Cardul e valabil doar 4 ani, asa ca in 2019 propbabil o vom lua de la capat…

 32. Mocanu says:

  Cum pot sa intru an posesia cardului de sanatate???? Sant asigurat la casa opsnaj

 33. MATEI LIANA says:

  Acum 1 luna incercam sa-mi gasesc cardul de sanatate.
  In final l-am gasit la……medical de familie.
  Cei care nu au primit cardul de sanatate pot incerca si la medicul de familie.

 34. teleujan ioana georgeta says:

  Nu am primit cardul de asiguarat ce trebuie sa fac ptr a intra in posesei lui?

 35. marinescy lidia says:

  Sunt marinescu lidia din craiova,str bld dacia bl E4, sunt la casa opsnaj si nu am pimir duplicat card de sanatate nici puna acum ,fac dializa si am nevoue de card ,ce sa nai fac?

  • Beloia Gabriel Cristian says:

   Suntem in data de 09-12-2015,si nu am primit cardul de sanatate de la OPSNAJ.Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia acestuia.

 36. Tureatca Valentin says:

  Suntem în data de 20.09.2015 și nu am primit de la OPSNAJ cardul de sănătate. Ce ar trebui să fac pentru a intra în posesia acestuia. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 37. Prodan Marian says:

  Buna ziua, ma nunesc Marian Prodan si sunt asigurat OPSNAJ.Va rog sa-mi spuneti daca este emis cardul de sanatate si cum pot intra in posesia lui. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 38. MATEI LIANA says:

  Sunt asigurata OPSNAJ,cardul figureaza ca fiind emis ; la posta nu este,la CNASS nu a fost inapoiat de posta (din greseala).Unde ma pot adresa pentru a intra in posesia cardului de sanatate.Daca Casa nationala de sanatate are o aplicatie care arata daca posta a retrimis cardurile , la OPSNAJ nu am gsit aceasta aplicatie.

 39. BOERIU ROBERT ALEXANDRU says:

  buna ziua, in evidentele dvs.apar ca sunt asigurat din 08.07.2010 dar nu am primit pana in prezent CARDUL DE SANATATE, va rog raspuns cum pot intra in posesia lui, multumesc

 40. hurduc-nicula mihai says:

  As dori sa imi comunicati la aceasta adresa de de email daca mi s-a eliberat cardul de sanatate, si daca da, de ce nu a ajuns la adresa de domiciliu.
  multumesc!

 41. pogan catallin says:

  Stunt asigurat LA casa opsnaj am verification cardul este emis dar nu lam primitive.unde las pure a gas I?

 42. ILIE LILIANA says:

  ma numesc ilie liliana si sunt asigurata la casa opsnaj as vrea sa mi spuneti cum pot intra in posesia cardului de sanatate mentionez ca locuiesc in iasi

 43. durbaca alexandrina says:

  Solicit a mi se comunica de urgenta cardul de sanatate sau adeverinta de asigurat.va multumesc.o

 44. Blăniţă says:

  Mă numesc Elena Blăniţă din Bârlad,şi nu am primit nici in prezent cardul de sănătate.Am dat tel.la Tribunal şi la Casa de Sănătate Vaslui şi nu l-au primit cum de fapt nici medicul de familie.Am trimis mai multe mesaje şi nu am primit nici un răspuns.Se vede treabă că trebuie să vă acţionez in judecată pt.a vă solicita emiterea cardului.Medicul de familie a spus că nu mă primeste faără card.Aşa că vă voi cere şi daune.Aştept răspuns urgen pt.că nu pot pleca în staţiune la tratament fară card.,

 45. ANDREEA says:

  am mama si matusa care este asigurata la opsnaj si nu au primit cardul de sanatate ,mentionez ca sunt pensionare de 2,respectiv un an –sunt bolnave si le trebuiesc medicamente–si cardul s-a pierdut pe drum.ce pot sa face sa intram in posesia lui.multumesc in spreranta ca ma veti ajuta.

 46. Stela says:

  Buna ziua , nu am cardul emis , la telefonul mentionat pe site-ul OPSNAJ nu raspunde nimeni , am trimis un mesaj pe relatii cu publicul al casei cu datele de identitate si nu am primit niciun raspun.

 47. sava elena says:

  Va multumesc ca mi ati rasp.am.sa.astept cu nerabdare .toata stima

 48. Sorina Gabriela says:

  Buna ziua,
  ma numesc Sorina sunt din jud.Clujsi as vrea sa va spun ca sunt insarcinata in 37 de saptamani si nu am inca card de sanatate emis de casa nationala desi sunt asigurata si platesc CAS luna de luna la Casa OPSNAJ.
  Ce fac pt. ca urmeaza in 2-3 saptamani sa nasc si am nevoie de card pt. spital,conediu etc.

 49. lupu florentina says:

  suntem in 24.08.2015 si nu am intrat in posesia cardului de sanatate sunt bolnav cronic si am nevoie de reteta lunara cind pot intra in posesia lui si unde?

 50. sava elena says:

  Nu am primit card sanatate cnas buzau spune ca nu e tiparit medic familie l- a gasit tiparit.cnas are probl.cu opsnaj.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Modificari privind programele nationale de sanatate

Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

Dezbatere despre prezentul si viitorul medicilor de familie din Romania

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic