Asiguratii in sistemul public de sanatate vor putea plati diferenta de tarif la furnizorii privati

29/11/2019
Asiguratii in sistemul public de sanatate vor putea plati diferenta de tarif la furnizorii privati

Asiguratii in sistemul public de sanatate vor putea plati diferenta de tarif la furnizorii privati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asiguratii-in-sistemul-public-de-sanatate-vor-putea-plati-diferenta-de-tarif-la-furnizorii-privati/

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care prevede ca asiguratii in sistemul de asigurari sociale de sanatate vor putea plati o contributie personala pentru a acoperi diferenta dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privati si tarifele suportate din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate.

Potrivit Agerpres, proiectul de lege are ca obiect crearea cadrului legal de reglementare a contributiei personale suportata direct de catre asigurati, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, in vederea acoperirii contravalorii unor servicii medicale acordate de furnizorii privati, care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate si ambulatoriu paraclinic, fata de tarifele suportate din bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate, decontate de casele de asigurari de sanatate.

“Asiguratii care opteaza sa beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privati care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate si ambulatoriu paraclinic, pot plati o contributie personala pentru a acoperi diferenta dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privati si tarifele suportate din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate”, prevede proiectul conform sursei citate.

Contributia personala pentru fiecare categorie de serviciu medical este afisata pe pagina de internet a furnizorilor privati de servicii medicale si se plateste de catre asigurati, in mod direct sau printr-o asigurare incheiata in baza unui contract cu o societate de asigurari.

Prin contractul-cadru se stabilesc serviciile medicale pentru care asiguratii platesc contributie personala. In acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.

Etichete: coplata pacienti, coplata pacienti clinica privata, plata diferenta tarif cabinet medical privat, tarife asigurari sistemul de sanatate, tarife servicii medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: