Asigurati care asteapta de luni de zile emiterea cardurilor de sanatate duplicat

12/04/2016

Asigurati care asteapta de luni de zile emiterea cardurilor de sanatate duplicat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asigurati-care-asteapta-de-luni-de-zile-emiterea-cardurilor-de-sanatate-duplicat/

cardulMai multi asigurati din sistemul public de sanatate nu si-au primit nici acum cardurile duplicat, asta dupa cateva luni de cand au depus cereri de eliberare a documentelor la CNAS.

Conform Economica.net, medicii de familie si pacientii au semnalat in ultimele cinci luni ca multi dintre asiguratii care au solicitat carduri nationale de sanatate duplicat nu le-au primit pana acum. Mai mult, unii dintre asiguratii majori nu au primit nici acum cardurile nationale de sanatate, desi intruneau inca din anul 2014 conditiile de eligibilitate ca sa le primeasca.

“CNAS nu ne-a raspuns de ce nu au mai fost emise carduri duplicat din noiembrie incoace. In schimb, ne-a trimis pentru raspunsuri la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate”, scrie Economica.net.

“Asiguratii care nu au primit cardul duplicat se pot adresa Casei de Asigurari in evidenta careia se afla, pentru a solicita informatii”, au raspuns oficialii CNAS, conform sursei citate.

In tot acest timp, cei care au cel mai mult de suferit sunt pacientii, care sunt prinsi intr-un cerc vicios.

“Intarziere de circa cinci luni de zile a emiterii cardurilor duplicat obliga pacientii sa revina la CAS o data la doua luni sa refaca aceasta adeverinta de asigurat, pentru a obtine servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Vorbim de regula de bolnavi cronici, pusi pe drumuri o data la doua luni, pentru ca legea nu prevede un sistem simplificat prin care aceste adeverinte de inlocuire a cardului sa fie trimise prin posta, mai ales cand motivele emiterii noii adeverinte sunt neimputabile asiguratului!”, mai scrie Economica.net.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. TUDOR STELUTA says:

    sper ca ultima propozitie era intre ghilimele si nu le-am vazut eu!

  2. mirela says:

    Sistemul asta e “varza” Neasiguratii primesc card, asiguratii nu au…TOATE cardurile primite in ultimele2-3 luni, dar absolutTOATE au fost invalide din start…N-am auzit sa fie tras cineva la raspundere pt asta…Probabil ca nenorocitii astia de medici de familie au sabotat sistemul….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: