ARPIM solicita publicarea listei de medicamente compensate

02/04/2014

ARPIM solicita publicarea listei de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arpim-solicita-publicarea-listei-de-medicamente-compensate/

poza tratamente medicamentoaseARPIM cere publicarea noii liste de medicamente compensate si gratuite, argumentand ca pe data de 27 martie 2014 procesul de transparenta decizionala s-a incheiat. ARPIM avertizeaza ca in absenta implementarii masurilor discutate pana acum va exista riscul ca mediul de afaceri sa fie nevoit sa-si reconsidere investitiile in Romania.

Lista de medicamente compensate trebuie actualizata dupa calendarul asumat public

Companiile membre ARPIM au apreciat deschiderea la dialog a autoritatilor romane si afirma ca sunt dispuse sa gaseasca solutii pentru ca sistemul de sanatate sa nu intampine probleme.

“ARPIM subliniaza ca actualizarea listei medicamentelor compensate are la baza o metodologie solida publicata cu aproape un an in urma, prevazuta in legislatia in vigoare si agreata cu institutiile financiare internationale”, se precizeaza intr-un comunicat emis de ARPIM.

Lista de medicamente trebuie insotita de un mecanism de clawback sustenabil

ARPIM considera important ca implementarea listei de medicamente compensate sa se faca in cadrul unui pachet de masuri de reforma benefic pentru industria farmaceutica.

“ARPIM subliniaza ca este esential ca bugetul de referinta sa fie adus la consumul de medicamente compensate din 2012, ceea ce va permite si asigurarea spatiului bugetar necesar pentru revizuirea listei”, se precizeaza in acelasi comunicat.

Pretul medicamentelor trebuie sa le faca accesibile pe piata

Masurile de reforma pe care le mentioneaza ARPIM au in vedere stabilirea unui pret accesibil al medicamentelor pe piata.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: