ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

18/09/2019

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arpim-interzicerea-exportului-paralel-pentru-unele-medicamente-poate-avea-doar-caracter-temporar/

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) saluta masurile anuntate de Ministerul Sanatatii pentru facilitarea accesului pacientilor la medicamentele de care au nevoie, insa precizeaza ca interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente este o masura care poate avea ‘doar’ caracter temporar.

Potrivit unui comunicat de presa transmis miercuri, sunt necesare solutii pe termen lung, care sa rezolve in ‘mod real disfunctionalitatile’ observate in asigurarea pacientilor cu medicamentele necesare.

“ARPIM saluta masurile anuntate de Ministerul Sanatatii pentru facilitarea accesului pacientilor la medicamentele de care au nevoie, interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente fiind o masura care poate avea doar caracter temporar. Este nevoie de solutii pe termen lung, care sa rezolve in mod real disfunctionalitatile observate in asigurarea pacientilor cu medicamentele necesare. ARPIM este pregatita in orice moment sa sprijine Ministerul Sanatatii pentru identificarea si implementarea lor”, a declarat directorul executiv ARPIM, Dan Zaharescu, potrivit comunicatului mentionat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

Reamintim ca, potrivit unei masuri luate de Ministerul Sanatatii, 125 de medicamente citostatice si 47 de imunosupresoare necesare in tratamentul bolilor oncologice sau in cel post-transplant, nu vor mai putea fi exportante pentru o perioada de sase luni.

Aceasta decizie face subiectul unui proiect de ordin de ministru aflat in dezbatere publica.

Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM ) a luat o pozitie ferma impotriva acestei decizii si sustine ca Ministerul Sanatatii propune interzicerea temporara a exportului paralel cu riscul incalcarii principiilor Pietei unice si fara respectarea legislatiei in vigoare.

Etichete: arpim, producatori de medicamente, export paralel medicamente,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj