ARPIM: 376 de medicamente inovatoare retrase de pe piata

30/01/2019

ARPIM: 376 de medicamente inovatoare retrase de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arpim-376-de-medicamente-inovatoare-retrase-de-pe-piata/

Potrivit Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), in ultimii patru ani, 376 de medicamente inovatoare, dintre care 202 fara alternativa terapeutica, au fost retrase de pe piata.

“Numarul din ce in ce mai mare de medicamente care dispar de pe piata reprezinta o dovada a faptului ca solutionarea celor doua cauze majore, care duc la disparitia lor de pe piata, trebuie sa devina o prioritate pentru toti cei implicati. Politica celui mai mic pret european si taxa clawback care inregistreaza cresteri trimestriale au consecinte majore asupra pacientilor. Riscul pentru sanatatea lor este din ce in ce mai mare, pentru ca pot disparea in continuare medicamente fara nicio alternativa terapeutica. Suntem intr-o perioada in care Romania are presedintia Consiliului European, iar, in acest context, Ministerul Sanatatii are printre prioritati accesul pacientilor la medicamente. Insa, pacientii romani sunt din ce in ce mai departe de standardele europene din domeniul Sanatatii la capitolul acces la medicamente”, a declarat Liviu Popescu, director al ARPIM, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, ARPIM precizeaza ca solutia de a actualiza bugetul anual alocat medicamentelor cu rata inflatiei reprezinta un bun pas inainte.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: