Arafat: Vaccinarea antigripala este extrem de importanta | Infectarile cu noul coronavirus si gripa se vor suprapune

31/08/2020

Arafat: Vaccinarea antigripala este extrem de importanta | Infectarile cu noul coronavirus si gripa se vor suprapune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-vaccinarea-antigripala-este-extrem-de-importanta-infectarile-cu-noul-coronavirus-si-gripa-se-vor-suprapune/

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca vor urma doua luni ‘dificile’ in ceea ce priveste infectarile cu noul coronavirus.

El a atras atentia cu privire la faptul ca vom avea o situatie foarte serioasa cand infectarile cu noul coronavirus se vor suprapune cu gripa sezoniera si a facut apel la populatie sa se vaccineze antigripal si sa nu mai tina cont de cei care contesta vaccinul.

Continut educational:

“Sunt persoane care vor avea poate ambele infectii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta si persoanele vulnerabile, din pacate, sunt vulnerabile pentru amandoua. Persoanele varstnice, persoanele cu comorbiditati sunt vulnerabile si pentru gripa si pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importanta si de data asta trebuie ca oamenii sa inteleaga macar acum sa nu mai asculte de atacurile impotriva si sa se vaccineze. Au o sansa mult mai buna sa scape macar de riscul acesta al gripei sezoniere sau sa-l atenueze, pentru ca vaccinarea nu garanteaza ca nu vei face deloc, dar poate ajuta ca daca faci (gripa – n.r.) sa fie mai usor impactul bolii respective asupra organismului”, a afirmat Raed Arafat la Digi 24, citat si de Agerpres.

Totodata, secretarul de stat a subliniat necesitatea ca populatia sa respecte masurile privind purtarea mastilor si pastrarea distantei, pentru a limita raspandirea SARS-CoV-2.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin gripal, coronavirus si gripa, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga