Arafat: Urgenta nu e un lucru simplu si nu se rezuma numai la resuscitare

08/03/2019

Arafat: Urgenta nu e un lucru simplu si nu se rezuma numai la resuscitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-urgenta-nu-e-un-lucru-simplu-si-nu-se-rezuma-numai-la-resuscitare/

Medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), spune ca ca urgenta nu e un lucru simplu si nu se rezuma doar la resuscitare, ci este o specialitate foarte complexa, care castiga tot mai mult teren in lume.

Continut educational:

“Urgentele nu se programeaza, oriunde esti poti sa te confrunti cu ele, in spital, in strada. (…) Urgenta nu e un lucru simplu si urgenta nu se rezuma la resuscitare numai, este o specialitate foarte complexa. Este o specialitate care in lume este de 40 ani recunoscuta ca specialitate de sine statatoare. Vorbim de Marea Britanie in Europa, care e deschizatoare de drumuri, SUA, urmata de alte tari. Acum sunt aproximativ 20 de tari care au specialitatea de medicina de urgenta recunoscuta ca o specialitate de baza si numarul lor e in crestere. Romania a fost printre primele tari care au recunoscut specialitatea de medicina de urgenta. (…) Asistam la un inceput in care voi, studentii care sunteti astazi, care sunteti voluntari, ati avut ideea sa faceti acest congres. Acum v-ati asumat aceasta responsabilitate, sa o duceti mai departe! Sa aduceti si alti studenti si alti colegi sa vina sa vada ce faceti si sa faceti schimb de experienta”, a declarat Raed Arafat citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Arafat a mai precizat ca urgenta este aproape unica specialitate care ‘se uita la un bolnav de la cap la picioare’, ceea ce e foarte important, intrucat viitorii specialisti in medicina de urgenta devin indispensabili.

Etichete: urgenta, resuscitare, arafat

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii

Examenul de admitere in Rezidentiat, duminica, 8 decembrie

Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

Paun: Rezistenta antimicrobiana reprezinta o deficienta majora in sistemul sanitar romanesc

Ministrul Sanatatii: Trebuie sa iesim din zodia spagii