Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

27/10/2021

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-solidaritatea-pe-care-o-vedem-ne-face-sa-simtim-ca-suntem-cu-prietenii-alaturi/

Raed Arafat, seful DSU, spune ca solidaritatea statelor europene, manifestata prin trimiterea de echipamente, medicamente si chiar echipe medicale, ajuta Romania sa treaca mai bine peste criza sanitara.

In cursul zilei de marti, au sosit medicamente cu anticorpi monoclonali si concentratoare de oxigen din Serbia. Ajutorul consta in 170 de concentratoare de oxigen de 5L si 8L, respectiv peste 6.000 de bucati anticorpi monoclonali, oferite prin Mecanismul European de Protectie Civila.

Arafat a precizat ca pe langa acest ajutor urmeaza sa soseasca si echipe medicale saptamana aceasta.

“Nu pot sa spun decat ca solidaritatea pe care o vedem din toate partile este una care ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi de noi si cu toti care ne sprijina in acest moment, simt ca vom trece mai bine prin situatia din acest moment. Multumesc prietenilor pentru sprijinul pe care l-au dat si cooperarea va continua si o sa fie cat mai puternica posibil in domeniile situatiilor de urgenta si al sanatatii”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Ministerul Sanatatii a inceput distributia medicamentelor in peste 100 unitati sanitare de pe teritoriul tarii. Procesul va continua in urmatoarele zile.

Etichete: solidaritate state europa pandemie, anticorpi monoclonali, ajutor din partea serbiei, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: