Arafat: Presiunea pe sistemul sanitar este una extrem de importanta; nu este neglijabila

06/10/2020

Arafat: Presiunea pe sistemul sanitar este una extrem de importanta; nu este neglijabila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-presiunea-pe-sistemul-sanitar-este-una-extrem-de-importanta-nu-este-neglijabila/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), spune ca ca presiunea pusa pe sistemul sanitar in aceasta perioada este mare.

“Presiunea pe sistemul sanitar este una extrem de importanta. Nu este neglijabila, este o presiune care a dus ieri, ca exemplu, la 94 de cereri de transfer de pacienti catre alte unitati sanitare. Au avut loc mai multe transferuri pe calea aerului din sudul tarii catre Mures, Bihor, Arad, Timisoara, chiar catre Botosani. Asta arata ca sistemul incepe sa aiba un impact serios. Si de aici, masurile pe care le luam devin extrem de importante”, a declarat Raed Arafat, luni seara, intr-o conferinta.

De asemenea, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a subliniat inca odata ca “aceasta pandemie se transeaza in pre-spital”.

“Aceasta pandemie nu se transeaza in spitale, se transeaza in pre-spital. (…) Depinde doar de noi daca vom forta unitatile de primiri urgente, sectiile de terapie intensiva sau boli infectioase. Haideti sa ne gandim ca putem trata in spitale si pacienti care nu sunt infectati cu COVID. Au si ei dreptul la viata’” a afirmat ministrul Nelu Tataru.

Etichete: sistemul sanitar, cadre medicale, personal medical, pandemie covid-19, raed arafat, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: