Arafat: Nu se discuta de lockdown, dar trebuie sa fie luate masuri suplimentare

05/10/2020
Arafat: Nu se discuta de lockdown, dar trebuie sa fie luate masuri suplimentare

Arafat: Nu se discuta de lockdown, dar trebuie sa fie luate masuri suplimentare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-nu-se-discuta-de-lockdown-dar-trebuie-sa-fie-luate-masuri-suplimentare/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU, spune ca in acest moment nu se discuta de inchiderea unor activitati sau de lockdown, insa vor fi luate masuri suplimentare pe fondul cresterii numarului infectarilor cu SARS-COV-2.

“Nu stiu daca este vorba de o stare de urgenta, dar de masuri care sa fie luate suplimentar din cauza cresterii numarului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis ca este posibil ca sa se ia masuri locale, masuri zonale care sa fie intensificate, iar controalele sa fie intensificate pentru ca trebuie sa controlam aceasta crestere. (…) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenta sau nimeni nu a spus – sau cel putin nu am auzit eu – ca va fi instituita o stare de urgenta. Trebuie sa fie totusi instituite unele masuri pentru ca unele prefecturi au inceput sa le instituie, unde cifra este mai mare, incidenta e mai mare, sa instituie niste reguli judetene, locale, in anumite localitati si ne putem astepta sa creasca astfel de masuri. (…) La acest moment nu se discuta de inchidere sau de lockdown, cum ziceti, in acest moment nu”, a declarat dr. Raed Arafat, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca in aceasta perioada este foarte importanta cooperarea populatiei care trebuie sa pastreze regulile de distantare si cele de igiena.

Continut educational:

De asemenea, el a vorbit si despre preventia in cazul virozelor si a gripei si a subliniat ca tocmai de aceea este foarte important ca populatia sa poarte masca si sa respecte normele de igiena personala.

“Problema gripei sezoniere este ca se combina cu prezenta acestui virus si normal ca persoanele vulnerabile sunt vulnerabile si la unul si la altul, iar asta pune viata lor in pericol mai mare. De aici noi insistam pe partea de prevenire si vaccin. Totusi purtarea mastii previne si gripa sezoniera si riscul de infectare, asa ca revenim la purtarea mastii si igiena, care sunt mai importante”, a mai precizat Raed Arafat potrivit sursei citate.

Etichete: lockdown, stare de urgenta, masuri suplimentare epidemie covid-19, preventie gripa, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: