Arafat, despre modificarile privind legislatia sanatatii: Aceste demersuri in mod cert nu sunt in favoarea pacientului

10/02/2020

Arafat, despre modificarile privind legislatia sanatatii: Aceste demersuri in mod cert nu sunt in favoarea pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-despre-modificarile-privind-legislatia-sanatatii-aceste-demersuri-in-mod-cert-nu-sunt-in-favoarea-pacientului/

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) spune ca unele articole din ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei in domeniul sanatatii vor destabiliza sectorul public de urgenta, fara exceptie.

“Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca sa se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie”, scrie medicul Raed Arafat intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

In postarea sa, seful DSU mai scrie ca deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta reprezinta un pas care va duce la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial si sustine ca aceste demersuri nu sunt in favoarea pacientului, chiar daca ele sunt prezentate in acest mod.

“Un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial”, a mai adaugat Arafat.

Tot in postarea sa, el mai scrie ca nu intelege “de ce se doreste atat de mult destabilizarea unui sector functional si care si-a dovedit eficienta inclusiv prin gradul de incredere al populatiei in acest sector”

“Ca sa intelegeti mai bine, tot sistemul integrat de urgenta este finantat din bugetul de stat, partea medicala consuma sub jumatate din suma totala iar aceasta suma, incet-incet, va fi impartita cu comerciantii care au multe metode ca sa elimine treptat sectorul public”, mai spune Raed Arafat.

Reamintim ca Guvernul Orban a adoptat o Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii 95 privind reforma in sanatate.

Etichete: legea 95, legislatie sanatate, acces pacient servicii medicale, servicii medicale private, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: