Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

20/09/2021
Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-despre-certificatul-verde-covid-aceasta-hotarare-n-a-impus-restrictii/

Potrivit secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, hotararea privind obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activitati nu impune restrictii si nu este discriminatorie.

“Aceasta hotarare n-a impus restrictii. In mod normal peste 3 la mie era prevazut in hotarare de guvern inchiderea totala. In loc sa se inchida total dupa 3 la mie, in intervalul 3 – 6 la mie s-a gasit o solutie prin care sa mai permitem activitatile economice sa se desfasoare intr-un anumit control sanitar aferent, si anume verificarea in mod deosebit a celor care intra prin certificatul verde, care de altfel a fost aprobat prin OUG. Ca sa elaboram aceasta hotarare au fost analizati factorii de risc”, a afirmat  secretarul de stat Raed Arafat intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, respectarea masurilor sanitare la unele evenimente precum nunti, botezuri sau alte petreceri, ori adunari publice, este un lucru foarte dificil sa fie controlat.

El a mai precizat ca persoanele care provin din alte state decat cele europene care emit certificatul verde pot sa faca dovada prin alte mecanisme, adica certificatele din statele respective.

Vizavi de testare, testul PCR trebuie sa aiba o vechime de cel mult 72 de ore sau, conform noilor reglementari, testul antigen rapid care trebuie sa aiba cel mult vechime de 48 de ore. De la aceasta regula se excepteaza copiii sub 6 ani.

Guvernul a aprobat, la finalul saptamanii trecute, o hotarare privind obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activitati in localitatile unde rata de incidenta a infectarilor este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Etichete: certificatul verde covid, test PCR, certificat vaccinare, raed arafat

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: