Arad: Finantare europeana pentru modernizarea serviciilor medicale

16/04/2019

Arad: Finantare europeana pentru modernizarea serviciilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arad-finantare-europeana-pentru-modernizarea-serviciilor-medicale/

La Arad s-a obtinut finantare europeana pentru doua proiecte ce vizeaza modernizarea serviciilor medicale.

Acestea se refera la dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad si la extinderea Unitatii de Primiri Urgente din cadrul aceluiasi spital.

Potrivit Agerpres, ambulatoriul spitalului va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie si scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie si o masina pentru spalarea si dezinfectarea endoscoapelor. Acest proiect are valoarea totala de 10.475.854 lei, din care valoarea finantarii europene nerambursabile este de 10.266.337 lei. Perioada de implementare este de 16 luni.

Continut educational:

De asemenea, Unitatea de Primiri Urgente va fi extinsa cu un nou corp de cladire, cu o suprafata de 501 metri patrati. Aici, pacientii vor avea acces la tomografie computerizata, vor exista o camera destinata investigatiilor cu ecograf, sala asteptare, grupuri sanitare etc. Este prevazuta totodata si dotarea UPU cu un computer tomograf, aparat de radiologie si ecograf. Valoarea totala a investitiei este de 6.770.408 lei, din care finantarea nerambursabila este de 6.635.000 lei, in timp ce perioada de implementare este de 30 de luni.

Valoarea totala a investitiilor se ridica la peste 17 milioane de lei.

Etichete: servicii medicale, ambulatoriu arad, upu arad

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou