Aproximativ jumatate din carduri au fost activate

23/06/2015

Aproximativ jumatate din carduri au fost activate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-jumatate-din-carduri-au-fost-activate/

card-sanatate“Din cele 14.700.000, 7 milioane si ceva au fost activate”,  spune presedintele CNAS atunci cand vine vorba de cardurile de sanatate.  

Vasile Ciurchea a mai precizat ca data de 1 august va ramane, cel mai probabil, data pana la care putem vorbi de “cu si fara card”.

“Acest lucru va depinde foarte mult de cardurile pe care mai avem sa le dam celor carora le apartin. Cea mai mare parte de carduri ramase (n.r. de distribuit) se afla la CASMB. Desi scadem, in fiecare zi, cu aproximativ 1.000 de carduri, totusi mai raman 90.000 de carduri, din care trebuie sa tinem cont ca sunt 14.000 de carduri pe care nu vine nimeni sa le ridice”, a declarat seful CNAS.

In ultima perioada s-a constatat o scadere a numarul asiguratilor care solicita cardul national. In schimb, a crescut numarul celor care vin sa solicite si sa ridice cardul european.

“Au fost zile in care am eliberat mai multe carduri europene decat carduri nationale”, a mai afirmat Ciurchea, citat de Agerpres.

Si, presedintele Casei adauga atunci cand vine vorba de serviciile medicale, ca unele nu s-au validat pentru ca nu s-au respectat niste reguli.

“Doua treimi din serviciile acordate sunt cu cardul, restul, de o treime, sunt fara card, dar in aceste servicii fara card intra si cele acordate copiilor cu varste intre 0-18 ani si cei cu pachetul minim”, a incheiat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Comunicare medic pacient – instrumente practice

Dr. Dina Mergeani, despre proiectul de norme al Contractului-Cadru: Mai multa munca cu bani mai putini

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS