Aproximativ 25% rata de acoperire vaccinala la nivel national

17/06/2021
Aproximativ 25% rata de acoperire vaccinala la nivel national

Aproximativ 25% rata de acoperire vaccinala la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproximativ-25-rata-de-acoperire-vaccinala-la-nivel-national/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca acoperirea vaccinala la nivel national este de aproape 25% din populatia eligibila.

Potrivit medicului militar, cea mai mare rata de acoperire vaccinala se inregistreaza in Bucuresti – aproape 45% din populatia eligibila – si Cluj – cu peste 41%.

“Este important sa crestem numarul de cabinete de medicina de familie in care se vaccineaza. Sunt, in momentul de fata, peste 2.360 de cabinete de medicina de familie care au activitate de vaccinare, cele mai mult primind vaccin de la compania Johnson & Johnson si s-au administrat pana la acest moment peste 167.000 de doze de vaccin in cabinetele de medicina de familie. (…) Municipiul Bucuresti are cea mai mare rata de acoperire vaccinala. Ne apropiem de 45% din populatia eligibila, urmat de Cluj, cu peste 41% rata de acoperire vaccinala din populatia eligibila si vorbim de o rata de acoperire vaccinala la nivel national de aproape 25% din populatia eligibil”’, a declarat Valeriu Gheorghita citat de Agerpres.

Totodata, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a subliniat ca vaccinarea reprezinta solutia la ‘indemana’ pana la o eventuala aparitie a unui tratament ‘care sa isi faca efectul’.

Etichete: acoperire vaccinala romania, rata vaccinare romania, vaccinare anti-covid romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: