Stiri medicale

Aproximativ 10% din femeile care nasc au diabet gestational

Data ultimei actualizari: 20/06/2014

Sfaturi importante pentru controlul acneei in timpul sarcinii10% din femeile din Statele Unite care au nascut in 2010 au fost diagnosticate cu diabet gestational, conform unui studiu amplu publicat de Centers for Disease Control and Prevention. Diabetul gestational apare in timpul sarcinii atunci cand nu este secretata o cantitate suficienta de insulina pentru a controla nivelul de glucoza din sange.

Factori de risc in diabetul in sarcina

In cadrul studiului au fost incluse 23.479 de femei din Statele Unite, cele mai multe dintre acestea erau la primul copil, aveau un nivel educational destul de ridicat, cu studii continuate dupa liceu.

Conform statisticilor prezentate de CDC, diabetul in sarcina este mai frecvent la femeile care au o sarcina la o varsta mai inaintata, la persoanele care au in familie cazuri de diabet.

Supraponderalitatea si obezitatea se numara de asemenea intre factorii de risc in diabetul gestational.

Specialistii atrag atentia ca numarul mare de cazuri de dibet gestational este influentat de o crestere a ratei obezitatii dar si a diabetului de tip II.

Ce riscuri majore au femeile cu diabet gestational

Studiul a aratat ca femeile cu diabet gestational au un risc crescut de complicatii in timpul sarcinii si al nasterii. Diabetul gestational determina ca multe femei sa nasca prin cezariana si sta la baza hipoglicemiei neonatale.

Femeile care sufera de diabet gestational  risca sa sufere de diabet de tip II in cinci pana la zece ani de la nastere.

Boala mamei poate afecta si copilul, studiile aratand ca un copil a carui mama a avut diabet gestational este mai predispus sa dezvolte intoleranta la glucoza.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.