Aproape 700.000 de romani au folosit anul trecut o asigurare voluntara de sanatate

25/07/2023
Aproape 700.000 de romani au folosit anul trecut o asigurare voluntara de sanatate

Aproape 700.000 de romani au folosit anul trecut o asigurare voluntara de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-700-000-de-romani-au-folosit-anul-trecut-o-asigurare-voluntara-de-sanatate/

Circa 677.000 de romani au beneficiat anul trecut de servicii medicale acoperite de asigurarile voluntare de sanatate, informeaza Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Astfel, in medie, fiecare persoana asigurata a utilizat in 2022 cel putin o data polita de sanatate incheiata fie direct, fie de catre angajatorul lor, numarul de accesari inregistrand, de altfel, o crestere constanta in ultimii ani.

Per ansamblu, valoarea totala a serviciilor medicale platite anul trecut sub forma de despagubiri (indemnizatii) de catre companiile de asigurari in baza acestor polite a fost cu 28% mai mare decat in 2021, depasind 362 milioane lei. Aceasta valoare reprezinta, de altfel, o suma care nu a mai fost necesar sa fie cheltuita din fondul public de asigurari sociale de sanatate.

“O asigurare ne poate scuti de un stres major atunci cand imprevizibilul isi spune cuvantul in viata noastra, afectandu-ne starea de sanatate. Aceste polite pot asigura un nivel suplimentar de protectie a bugetului familiei, pentru a depasi mai usor un dezechilibru financiar provocat de un accident sau o boala”, a declarat Alexandru Ciuncan, presedinte si director general al UNSAR.

Potrivit sursei citate, asigurarile voluntare de sanatate reprezinta segmentul care a inregistrat una dintre cele mai sustinute evolutii la nivelul pietei de asigurari facultative din Romania, reflectand utilitatea acestor instrumente financiare si confirmand, implicit, interesul in crestere din partea romanilor.

Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara arata ca piata asigurarilor voluntare de sanatate este de 9 ori mai mare decat acum 10 ani.

Etichete: asigurarile voluntare de sanatate, servicii medicale asigurari voluntare de sanatate,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: