Aproape 70% dintre medicii de familie din Valcea au peste 60 de ani

25/02/2022
Aproape 70% dintre medicii de familie din Valcea au peste 60 de ani

Aproape 70% dintre medicii de familie din Valcea au peste 60 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-70-dintre-medicii-de-familie-din-valcea-au-varste-peste-60-de-ani/

Medicii de familie din Valcea sunt in mare parte trecuti de varsta de 60 de ani si multe zone din judet risca sa ramana fara asistenta medicala primara daca nu se vor lua masuri pentru atragerea doctorilor tineri in sistem. Este avertismentul lansat de conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

“Avem un adevarat corp de profesionisti al medicilor de familie, dar viitorul nu suna bine deloc. Inregistram peste 68% din medicii de familie in grupa de varsta peste 60 de ani, asa ca se poate constata o imbatranire a acestui corp de profesionisti. Ritmul in care se intra ca medic nou in asistenta medicala primara este extrem de lent, in acest moment existand un dezechilibru major intre numarul potentialilor intrati in sistem si viitoarele iesiri. Ce consecinte ar fi din punctul nostru de vedere? Cresterea numarului de zone neacoperite din punctul de vedere al asistentei medicale acordate de catre medicii de familie, zone cu acces greu, dificil si chiar deloc la servicii medicale, si o scadere a actului medical, avand in vedere faptul ca tot mai multi asigurati vor fi inscrisi pe listele putinilor medici ramasi in sistem”, a precizat Alin Voiculet, managerul CJAS Valcea citat de Agerpres.

El a mai precizat ca, anul trecut, patru localitati din judet nu au avut medici de familie, dintre acestea trei fiind si fara farmacii aflate in relatie contractuala cu Casa, astfel ca accesul locuitorilor la medicamentele compensate si gratuite a fost destul de dificil.

In context, a subliniat ca “primarii din aceste localitati ar trebui sa se aplece cu atentie mult mai mare asupra acestui aspect”.

Etichete: medici de familie valcea, cjas valcea,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: