Aproape 300 de medici de familie din Constanta, pusi la plata de CJAS

16/02/2016

Aproape 300 de medici de familie din Constanta, pusi la plata de CJAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aproape-300-de-medici-de-familie-din-constanta-pusi-la-plata-de-cjas/

Medicii au nevoie sa gaseasca un sens in munca lorCasa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta a sanctionat aproape 300 de medici de familie care nu au introdus in sistemul informatic peste trei mii de retete electronice prescrise offline.

Valoarea retetelor se ridica la aproape 480 de mii de lei, iar fiecare medic trebuie acum sa plateasca amenzi intre 100 si 7 mii de lei, relateaza Digi24.

Perioada verificata a fost 1 ianuarie 2013 – 31.decembrie 2015, iar unii medici ca nu au facut asta intentionat sau din neglijenta saui intencionat, ci sistemul informatic este de vina pentru ca a dat erori de preluare a retetelor.

Ei mai afirma, conform sursei citate,  ca un sistem corect ar trebui sa tina minte o reteta tiparita offline si sa o trimita in serverul central al CNAS.

Medicii de familie in cauza se vor  intalni saptamana aceasta si vor decide daca vor da in judecata casa de asigurari sau vor contesta in alt mod raportul de control.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. LadyDi says:

    Ar fi o mare greseala sa nu conteste masura!
    Atentie insa la respectarea pasilor preliminari: contestatie la CAS a PV/deciziei de impunere, intelegere amiabila, comisia de arbitraj de la CNAS, instanta. Victorie garantata!( bine, daca nu au facut si alte ghidusii!)

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: