APMGR solicita Guvernului reevaluarea listei de medicamente compensate

10/04/2014

APMGR solicita Guvernului reevaluarea listei de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apmgr-solicita-guvernului-reevaluarea-listei-de-medicamente-compensate/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataAsociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) solicita ca lista de medicamente compensate si gratuite sa fie reevaluata pe baza criteriilor de evaluare a tehnologiilor medicale (HTA) acceptate la nivel european.

“Noua lista de compensate ridica mari semne de intrebare”

Dragos Damian, presedintele APMGR, pune sub semnul intrebarii evaluarea noii liste de medicamente compensate si gratuite.

“Pacientii au nevoie de medicamente care sunt cu adevarat inovative si esentiale pentru tratament, or felul in care s-a facut evaluarea celor 167 de molecule propuse pentru noua lista de compensate ridica mari semne de intrebare”, a precizat presedintele APMGR.

Unitatea HTA este trecuta in subordinea ANMDM

Reprezentantii APMGR sunt de acord cu trecerea HTA in subordinea Autoritatii Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), avand in vedere specialistii de renume in medicina si farmacie care fac parte din Comitetul Stiintific.

APMGR solicita infiintarea unei structuri de evaluare a impactului finanaciar pentru noile molecule

Reprezentantii APMGR considera ca este nevoie de o structura in cadrul unitatii de HTA care sa evalueze impactul financiar al includerii de molecule noi in sistemele de compensare.

Conform APMGR, costurile anuale suplimentare determinate de medicamentele noi propuse ar putea atinge cifra de 2 miliarde lei in 2016, costuri care nu sunt incluse in bugetul alocat consumului de medicamente si nici nu pot fi suportate de producatori prin taxa clawback.

Ce solutii propune APMGR pentru lista de medicamente compensate

APMGR propune ca solutie compensarea la un nivel de referinta inferior a moleculelor noi care au efecte si indicatii similare cu alternativele lor mai accesibile.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial