APMA: Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021, intregul personal medical poate primi cel putin o doza de vaccin anti-Covid

21/12/2020

APMA: Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021, intregul personal medical poate primi cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apma-pana-la-sfarsitul-lunii-ianuarie-2021-intregul-personal-medical-poate-primi-cel-putin-o-doza-de-vaccin-anti-covid/

Toate cadrele medicale din Romania ar putea primi cel putin o doza de vaccin impotriva Covid-19 pana la finalul lunii ianuarie 2021, potrivit Asociatiei Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA).

In cadrul unei discutii intre Cosmin Alexandrescu, presedintele Asociatiei Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA) si Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, s-a precizat ca fiecare cabinet medical is va face catagrafia personalului medical.

Pe platforma informatica dedicata acestei campanii se va face programarea datei si a centrului de vaccinare la care va fi arondat fiecare cabinet.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Pana la sfarsitul anului 2020 se asteapta importul a inca 140.000 de doze de vaccin, urmand ca apoi, saptamanal, sa se primeasca noi loturi, astfel incat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021, intregul personal medical sa poata primi cel putin o doza de vaccin. Dupa cum se stie, este vorba de administrarea a doua doze de vaccin pentru fiecare persoana”, transmite APMA intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit premierului interimar, Nicolae Ciuca, autoritatile sunt pregatite sa inceapa campania de vaccinare incepand cu data de 27 decembrie.

In prima faza, in Romania ar urma sa ajunga 10.000 de doze de vaccin anti-Covid.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare personal medical, APMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ioana Mihaila: Diferentele de raportare la decese au existat si exista de la inceputul pandemiei

Experti: Pandemia putea fi evitata | Sunt necesare reforme ale sistemelor de alerta si prevenire

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni