Apel la respectarea masurilor de preventie, chiar daca suntem vaccinati

24/08/2021

Apel la respectarea masurilor de preventie, chiar daca suntem vaccinati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apel-la-respectarea-masurilor/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, a facut un apel la repectarea masurilor de prenentie, in continuarem chiar daca suntem sau nu vaccinati impotriva maladiei Covid-19.

“Trebuie sa intelegem, ca in contextul actual, in care numarul de cazuri este in crestere, este foarte importanat sa respectam si celelelate masuri de preventie, indiferent daca ne-am vaccinat sau nu ne-am vaccinat, pentru ca in felul acesta reducem circulatia virusului. In momentul cand vom avea suficiente date, cum a fost in cazul tulpii Alpha, cand am spus ca putem sa renuntam la masa, si in cazul tulpinii Delta trebuie sa fim prudenti si sa asteptam rezultatele acestor date din viata de zi cu zi pe transmitere secundara. In momentul de fata, nestiind lucrurile intr-o maniera sigura, este bine sa fim prudenti, precauti si sa respectam masurile de preventie, chiar daca suntem vaccinati.”, a pecizat mediul Valeriu Gheorghita.

Analiza preliminara a eficientei vaccinarii impotriva COVID-19, in Romania, demonstreaza ca vaccinarea cu schema completa scade riscul de deces cu pana la 14 ori.

Totusi, datele disponibile la acest moment nu spun 100% daca riscul de transmitere a virusului de la o persoana vaccinata la alta nevaccinta, in cazul tulpinii Delta, este mai scazut sau nu.

Etichete: masuri de protectie anti-covid, masuri de protectie anti-covid, valeriu gheorghita

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: