APCR solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule

19/10/2018
APCR solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule

APCR solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apcr-solicita-introducerea-pe-lista-de-medicamente-compensate-si-gratuite-a-inca-cinci-molecule/

Alianta Pacientilor Cronici din Romania solicita introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a inca cinci molecule noi, pe langa cele deja introduse.

Potrivit presedintelui APCR, Cezar Irimia, cele cinci molecule trateaza patologii cronice, printre care diabetul, artrita reumatoida si psoriazisul.
“Este vorba despre cinci molecule de care au uitat cumva prin omisiune sau intentionat sa fie introduse pe aceste liste, ceea ce a determinat o reactie imediata a noastra privind accesul tuturor pacientilor pe toate patologiile cronice la aceste medicamente noi care pot face pana la urma diferenta intre viata si moarte. Moleculele sunt dedicate diabetului zaharat, artritei reumatoide, psoriazisului, diferite patologii cronice”, a spus Irimia citat de Agerpres.
El a afirmat ca APCR a solicitat o dezbatere publica in acest sens pentru ca toate medicamentele care au fost evaluate sa fie introduse pe lista de medicamente compensate si gratuite.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

 
“Noi am solicitat aceasta dezbatere cerand in mod clar ca toate medicamentele care au fost evaluate si au trecut prin toate furcile caudine sa fie introduse pe lista de compensate si gratuite deoarece nu dorim sa discriminam pacientii cu diferite patologii fata de cele alese initial de dumnealor sa fie introduse in lista de compensate si gratuite”, a declarat presedintele APCR, Cezar Irimia, conform sursei mentionate.
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: