APCR ameninta cu proteste daca nu va intra in vigoare lista de medicamente compensate

14/03/2014

APCR ameninta cu proteste daca nu va intra in vigoare lista de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apcr-ameninta-cu-proteste-daca-nu-va-intra-vigoare-lista-de-medicamente-compensate/

Reprezentantiei Asociatiei Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR) au trimis o scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta in care cer intrarea in vigoare de la 1 aprilie 2014 a unei noi liste de medicamente gratuite si compensate. Acestia ameninta cu proteste in cazul in care nu se va intampla acest lucru.

Dr. Marius Savu – Tratamentele pentru pacientii cronici nu sunt ramase in urma

Daca APCR subliniaza necesitatea intrarii in vigoare a unei noi liste de medicamente compensate, dr. Marius Savu, reprezentantul Ministerului Sanatatii a precizat ca tratamentele pentru bolile cronice nu sunt ramase in urma in Romania.

“Din punctul meu de vedere, in ariile terapeutice, in bolile cronice, sa stiti ca tratamentele pe care pacientii din Romania le au la dispozitie nu sunt ramase in urma chiar deloc in multe cazuri si ratele de supravietuire in diferite afectiuni sunt din ce in ce mai impresionante”, a precizat dr. Marius Savu.

Asociatiile pacientilor ar trebui sa fie parte a deciziei

Pe de alta parte, dr. Marius Savu a precizat ca ar fi nevoie ca reprezentantii asociatiilor de pacienti sa faca parte din comisia care decide daca un anumit medicament nou ar trebui inclus pe lista de medicamente in Romania.

In luna mai, semnal de alarma in fata europarlamentarilor

Cezar Irimia, presedintele APCR, a precizat ca in luna mai vor avea o interpelare in Parlamentul European daca lista de medicamente compensate nu va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014.

“(…) de aceea ne-am hotarat ca in luna mai sa tragem un semnal de alarma inaintea europarlamentarelor, sa facem un miting puternic in fata Guvernului si in fata Parlamentului European”, a atras atentia Cezar Irimia.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: