Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

14/08/2019
Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aparatura-care-determina-non-invaziv-fibroza-hepatica-la-iasi/

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi are, incepand de miercuri, un aparat medical de ultima generatie care determina non-invaziv fibroza hepatica.

“Aparatul este adresat celor care sufera de o boala a ficatului, precum ciroza hepatica, hepatita virala cronica-hepatita B, C, D sau alte boli cronice. El este creat special pentru aflarea gradului de afectare a tesutului bolnav al ficatului. El este neinvaziv, nedureros si nu are reactii adverse, intrucat functioneaza pe baza de ultrasunete. Rezultatele unei astfel de explorari vin in 10 minute, fata de cateva ore sau chiar o zi chiar cat durau prin folosirea altor metode. La Spitalul de Boli Infectioase se vor face astfel de analize si la cerere pentru pacientii altor spitale, sau contra-cost, doritorilor. Acest tip de analize este extrem de necesar infectionistilor pentru pacinetii inclusi in programul national pentru tratarea hepatitelor cronice si ciroze de orice alta cauza. Cu ajutorul lui se poate afla afectarea hepatica , din afectiuni precum leptospiroza, malarie sau pentru febra tifoida”, a declarat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi, citat de Agerpres.

Continut educational:

Pe lista de asteptare sunt deja 30 de pacienti si se preconizeaza ca, anual, vor fi 300 de beneficiari doar din cadrul programelor de sanatate.

“Un astfel de aparat ne ajuta sa facem acele dosare pentru tratamentul modern al infectiei cu virus hepatitic B si C rapid. Nu mai dureaza 6-7 zile pana avem rezultatul unei analize, ci avem rezultatul gradului de fibroza in nici zece minute”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, conform sursei citate.

Aparatul, in valoare de 120.000 de euro, a fost cumparat cu bani de la Consiliul Judetean si din fondurile spitalului. Astfel de aparatura, FibroScan, mai exista doar la Institutul Matei Bals.

Etichete: fibroza hepatica, fibroscan, spitalul de boli infectioase iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Hozu romel says:

    As dori sa fac un fibroscan as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: