Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

16/01/2020

Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anul-trecut-au-fost-raportate-peste-5800-de-incidente-in-timpul-asistentei-medicale/

Un numar de 5.879 de incidente din timpul asistentei medicale au fost raportate anul trecut de catre spitale la Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), precizeaza conducerea institutiei.

Potrivit ANMCS, 50,08% dintre evenimentele adverse asociate asistentei medicale au avut drept cauze: nerespectarea masurilor universale si specifice de prevenire si combatere a infectiilor asociate asistentei medicale, 19,34% erori in utilizarea medicamentelor, 14,17% caderi (n.r. – pacientii au cazut), 3,84% tehnici eronate in efectuarea manevrelor invazive, 3,84% nerespectarea procedurilor si sau a reglementarilor, relateaza Agerpres.

Continut educational:

Conform sursei citate, evenimentele au mai avut drept cauze si erori de diagnostic si tratament – 2,04%, 1,76% erori de investigare, 1,48% disfunctionalitati si defectiuni ale aparaturii si dispozitivelor medicale, 1,36% erori cauzate de lipsa de posibilitati de investigare adecvata, 1,04% absenta procedurilor si sau reglementarilor, 0,84% manevre neinvazive eronate producatoare de leziuni traumatice, 0,52% utilizarea de dispozitive medicale si materiale sanitare necorespunzatoare, 0,40% erori chirurgicale, 0,28% erori ale transfuziilor de sange si ale administrarii produselor din sange.

Un centralizator al ANMCS arata ca in anul 2018 au fost raportate 5.132 de evenimente adverse asociate asistentei medicale, iar in anul 2017 – 2.324.

Etichete: asistenta medicala, incidente spitale, pacienti spitale, anmcs

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate