Stiri medicale

Anul acesta, mai multi candidati la medicina

Data ultimei actualizari: 24/07/2013

Anul acesta, mai multi candidati la medicinaAnul acesta, comparativ cu anul trecut, a crescut numarul candidatilor inscrisi la Facultatea de Medicina. Astfel, la Facultatea de Medicina exista 5,2 candidati pe un loc finantat de la buget, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara exista un numar de 9,7 candidati pe un loc la buget.


Vineri, 19 iulie, la finalul sesiunii de inscriere, au fost validati in total 4541 de candidati pentru toate cele patru facultati din cadrul UMF “Carol Davila”. Pentru inscrierea la Facultatea de Medicina, unde exista 432 de locuri finantate de la buget, au fost validati 2262 de candidati dintre care 28 de olimpici, precum si 53 de candidati care au optat din start pentru locurile disponibile la taxa. La Facultatea de Medicina Dentara, unde s-au alocat 131 de locuri subventionate de catre stat, s-au inscris 1280 de candidati dintre care 44 au ales sa aplice pentru locurile existente cu taxa. 408 absolventi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 21 au ales locurile cu taxa, numarul de locuri alocat anul acesta fiind de 131 de locuri la buget. Facultatea de Moase dispune de 156 de locuri la buget pentru care s-au inscris 591 de candidati dintre care 20 au aplicat pe locurile disponibile cu taxa.

Durata probei scrise va fi de 2 ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si Moase si, respectiv 1 ora si jumatate pentru celelalte specializari ale F.M.A.M.

Corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura. Fiecare raspuns corect la intrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obtinut este transformat in nota. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Pentru mai multe detalii privind metodologia de desfasurare a examenului de admitere, va invitam sa accesati site-ul oficial al U.M.F. “Carol Davila” din Bucuresti, www.umf.ro, sectiunea Admitere 2013.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.