Antibioticele, intre uz si abuz

10/06/2022

Antibioticele, intre uz si abuz

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/antibioticele-intre-uz-si-abuz/

Cursuri si Webinarii pentru farmacisti creditate EFC in 2022 – disponibile acum online pe FormareFarma.ro

afis conferinta nationala antibioticeIn Romania,conform unor estimari, oamenii iau prea multe antibiotice, lucru care a dus pana acum la raspandirea accelerate a unor bacterii rezistente la tratament.

Conferinta Nationala cu caracter interdisciplinar

Cand se recomanda antibioticele, dar si ce efecte negative pot avea  asupra sanatatii?! La intrebari de acest gen se incearca gasirea unor raspunsuri in cadrul Conferintei Nationale cu caracter inter-disciplinar, eveniment care va avea loc in perioada 3-4 octombrie, la Bucuresti.  

Sute de participanti din toata tara

La acest eveniment sunt asteptati peste 250 de participanti, medici din toata tara si de diferite  specialitati cum ar fi: medicina de familie, microbiologie, epidemiologie, medicina de laborator,  pediatrie, chirurgie, boli infectioase, pediatrie, urologie, ginecologie, ORL  sau ATI.  De altfel, conferinta este adresata si cadrelor medicale precum asistentii, dar si farmacistilor.

“Cadre medicale din diferite specialitati se vor reuni pentru a dezbate problema folosirii adecvate a antibioticelor disponibile astfel incat si generatiile urmatoare sa se poata bucura de beneficiile unei clase de medicamente a caror utilizare in ultimii 75 de ani a permis scaderea semnificativa a mortalitatii prin infectii si cresterea duratei medii de viata a populatiei! Cadrele medicale, autoritatile, publicul general … trebuie sa se informeze permanent si sa actioneze responsabil in aceasta directie” a declarat Conf. Dr. Gabriel Adrian Popescu.

Program structurat pe 3 sesiuni

1. Managementul infectiilor bacteriene in practica ambulatorie: infectii respiratorii, infectii urinare, infectii pediatrice frecvente.

2. Infectii nosocomiale cu germeni multirezistenti la antibiotice si infectii determinate de Clostridium difficile.

3. Buna practica a terapiei si profilaxiei cu antibiotice.

Taxele de participare la aceasta conferinta sunt sunt cuprinse intre 75 si 140 lei si asigura accesul la lucrari, kitul de eveniment, diploma EMC/EFC, mesele sau  pauzele de cafea.

Printre lectorii care au confirmat participarea la eveniment putem enumera  se numara Conf. Dr. Alexandru Rafila, Dr. Irina Dumitru sau Dr. Andreea Moldovan.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: