Antibiotice Iasi anunta ca il va da in judecata pe medicul Catalin Cirstovanu

13/05/2016

Antibiotice Iasi anunta ca il va da in judecata pe medicul Catalin Cirstovanu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/antibiotice-iasi-anunta-ca-il-va-da-in-judecata-pe-medicul-catalin-cirstovanu/

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelorDupa declaratiile unui medic din Bucuresti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice, compania Antibiotce Iasi a anuntat ca pregateste o actiune in instanta.

“Compania Antibiotice SA a luat la cunostinta declaratia medicului Catalin Cirstovanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva nou nascuti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii M.S. Curie din Bucuresti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse in Romania. Antibiotice SA va actiona in judecata aceasta persoana precum si spitalul in cadrul caruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sanatate, pacientilor si producatorilor de medicamente generice din Romania”, scrie intr-un comunicat emis de Antibiotice SA.

In comunicat mai scrie ca medicamentele produse de compania Antibiotice, inclusiv cele antiinfectioase, sunt autorizate pentru punere in piata de autoritatile nationale de reglementare din Europa, inclusiv din Romania, Statele Unite ale Americii, precum si din alte 40 de tari ale lumii, pe baza evaluarii documentatiei medicamentului, intocmita in conformitate cu cerintele de calitate impuse de aceste autoritati.

“Afirmatiile facute de dr. Catalin Cirstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei intregi clase de antibiotice, medicamente generice, fabricate in Romania sunt de o gravitate extrema. In declaratiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi stiintifice realizate in conformitate cu regulile de buna practica in studiul clinic, dovezi pe care sa le fi adus la cunostinta conducerii Spitalului ‘MS Curie’, Colegiului Medicilor sau autoritatilor din Romania, astfel incat aceste opinii nefondate facute publice pot crea confuzie si incertitudine in special in randul pacientilor”, mai mentioneaza conducerea fabrici de antibiotice.

De asemenea, in acelasi document de presa, condcerea societatii adreseaza o rugaminte catre comunitatea medicala de a lua atitudine  vizavi de afirmatiilor facute de Dr. Catalin Cirstoveanu.

“Reiteram faptul ca, in lipsa unor dovezi stiintifice fundamentate, pe care deja le-am solicitat conducerii Spitalului ‘MS Curie’, respectiv domnului manager Daniel Buzatu, vom actiona in judecata atat persoana care a formulat opiniile cu privire la lipsa de efecte a medicamentelor generice si la ‘efectul placebo’ al unor antibiotice, cat si spitalul in cadrul caruia au fost facute publice afirmatiile”, mai scrie in finalul comunicatul emis de Antibiotice SA.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: