Antibiotice Iasi a inceput distributia de iodura de potasiu catre toate DSP-urile din tara

22/03/2022
Antibiotice Iasi a inceput distributia de iodura de potasiu catre toate DSP-urile din tara

Antibiotice Iasi a inceput distributia de iodura de potasiu catre toate DSP-urile din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/antibiotice-iasi-a-inceput-distributia-de-iodura-de-potasiu/

Antibiotice Iasi anunta ca a inceput distributia iodurii de potasiu. Potrivit unui comunicat de presa, masinile de transport ale companiei, incarcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodura de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul intregii saptamani catre toate Directiile de Sanatate Publica din tara. Astfel, in data de 28 martie, toate comprimatele de iodura de potasiu se vor afla in depozitele DSP-urilor.

“Productia iodurii de potasiu de catre Antibiotice Iasi a inceput in data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sanatatii si a Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si a continuat fara intrerupere pana la data de 20 martie cand a fost finalizata fabricatia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor romanilor in eventualitatea unei situatii speciale.”, se precizeaza in comunicatul companiei Antibiotice Iasi.

Potrivit sursei citate, timp de 13 zile, angajatii Antibiotice au lucrat in trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu in cel mai scurt timp. Numarul de angajati din cadrul sectiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajati cu job-uri similare, transferati de pe alte fluxuri de fabricatie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de productie.

“Modul de organizare al Antibiotice, cu reprezentante teritoriale si contracte de colaborare cu parteneri peste tot in lume ii permite sa actioneze in cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi pana in momentul onorarii acesteia. Astfel, Antibiotice s-a ocupat de procurarea substantei active si excipientii necesari fabricarii Iodurii de potasiu Atb de 65 mg cu maxima operativitate si responsabilitate.”, mai precizeaza compania.

“Am pus la dispozitie resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricatie, specialisti, materiale de productie, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-lor din tara. Faptul ca avem experienta indelungata in dezvoltarea si productia de medicamente, de la stadiul de molecula la cea de produs finit, faptul ca dispunem de know-how, echipamente si tehnologii superioare care ne permit sa asiguram toate etapele fabricatiei unui medicament, aici, in Romania, ne-au permis sa reactionam rapid si responsabil si de aceasta data si sa punem la dispozitia autoritatilor acest medicament”, a declarat ec. Ioan Nani, director general Antibiotice.

Dupa acoperirea nevoilor de iodura de potasiu solicitate de autoritatile din Romania compania Antibiotice va da curs si altor solicitari de productie a acestui medicament pentru autoritati guvernamentale din alte state din Uniunea Europeana care au formulat deja solicitari in acest sens.

Antibiotice Iasi a produs pentru prima data iodura de potasiu acum 11 ani, in urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrica la solicitarea autoritatilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit in mod gratuit, populatiei, in situatii de criza determinate de un incident nuclear.

Etichete: iodura de potasiu, pastile iodura de potasiu, antibiotice iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: