Antibiotice descoperite in mostre de sol

14/02/2018

Antibiotice descoperite in mostre de sol

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/antibiotice-descoperite-in-mostre-de-sol/


Oamenii de stiinta americani au descoperit in mostre de sol o noua familie de antibiotice, informeaza BBC.

Compusii naturali ar putea fi utilizati pentru combaterea infectiilor greu de tratat, spera echipa de la Universitatea Rockefeller din New York, dupa cum noteaza si Agerpres.

Testele au demonstrat ca acesti compusi, numiti malacidine, vindeca mai multe afectiuni bacteriene care au devenit rezistente la majoritatea antibioticelor existente, printre acestea numarandu-se superbacteria Staphylococcus aureus rezistent la meticilina – SARM (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus – MRSA).

Expertii sustin ca lucrarea, publicata in jurnalul Nature Microbiology, ofera o noua speranta in cursa inarmarii cu antibiotice.

Afectiunile rezistente la antibiotice reprezinta una dintre cele mai mari amenintari la adresa sanatatii globale. Acestea sunt raspunzatoare de moartea a circa 700.000 de persoane anual la nivel mondial, motiv pentru care este necesara identificarea de urgenta a unor noi tratamente.

In sol se gasesc milioane de microorganisme diferite care pot produce o multime de compusi cu potential terapeutic, inclusiv noi antibiotice, mai scriu sursele citate.

In prezent, cercetatorii lucreaza la imbunatatirea noului tratament, dar au precizat ca pana la forma finala a clasei de antibiotice este un drum lung si anevoios.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: