ANMDMR a depistat un producator care fabrica iodura de potasiu fara autorizatie

05/05/2022
ANMDMR a depistat un producator care fabrica iodura de potasiu fara autorizatie

ANMDMR a depistat un producator care fabrica iodura de potasiu fara autorizatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anmdmr-a-depistat-un-producator-care-fabrica-iodura-de-potasiu-fara-autorizatie/

Ca urmare a unei sesizari transmise Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) privind existenta pe piata a unui produs fara autorizatie de punere pe piata, in aceeasi concentratie de iodura de potasiu (65 mg) cu cea a produselor autorizate, Directia generala inspectie farmaceutica din cadrul ANMDMR a dispus efectuarea unui control inopinat in data de 05.04.2022, in respectiva unitate de fabricatie.

Inspectorii Agentiei au constatat ca produsul este fabricat de catre un producator care nu detine autorizatie de fabricatie pentru astfel de operatiuni, actiunea conducand la suspendarea autorizatiei de fabricatie pentru toate operatiunile, urmand sanctionarea conform legislatiei in vigoare, impunerea obligatiei de a retrage de la comercializare produsele si de a le distruge.

“Reamintim faptul ca, asa cum a anuntat Ministerul Sanatatii, in cazul unui posibil incident nuclear, accesul controlat la iodura de potasiu si informarea cetatenilor sunt responsabilitatea autoritatilor si a profesionistilor din sanatate.”, transmite ANMDMR intr-un comunicat de presa.

Pentru mai multe informatii privind conditiile in care se administreaza iodura de potasiu de 65 mg, in cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, puteti consulta Ghidul de Informare Generala elaborat de Ministerul Sanatatii.

Etichete: iodura de potasiu, fabricare pastile de iod, ANMDMR

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Medic says:

    Intrebare: Dacă a fost descoperit un producător fără autorizațiile necesare, de ce nu este făcut public numele?? Poate deja a livrat iodura și cumpărătorii nu știu la ce se expun…
    Cât timp vor mai fi protejați escrocii în România?
    Cine are interes să-i protejeze?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: