ANI: Directorul CJAS Valcea, in incompatibilitate in perioada 2011-2013

04/08/2016

ANI: Directorul CJAS Valcea, in incompatibilitate in perioada 2011-2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ani-directorul-cjas-valcea-in-incompatibilitate-in-perioada-2011-2013/

ANI-LOGOHobeanu Dumitru , presedinte-director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Valcea, s-a aflat de doua ori in incompatibilitate in perioada 2011-2013,  potrivit anuntul facut de Agentia Nationala de Integritate.

“Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca Hobeanu Dumitru s-a aflat in stare de incompatibiltate in perioada 25 ianuarie – 4 martie 2013 intrucat, simultan cu detinerea functiei publice, a desfasurat si activitatea remunerata de evaluator al Spitalului Orasenesc Tg. Bujor (in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor), realizand astfel venituri platite de CoNAS in cuantum de 10.021 lei.

De asemenea, Hobeanu Dumitru s-a aflat in stare de incompatibilitate si in perioada 2011 – 2012, intrucat, simultan cu detinerea functiei publice, a exercitat si functii (agent de promovare si consultant) in alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legatura directa sau indirecta cu atributiile functiei publice detinute in aceeasi perioada, realizand venituri in cuantum de 4.285,12 lei.

Persoana evaluata a incalcat astfel dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit caruia:

“Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice” si respectiv dispozitiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 potrivit caruia: „Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Hobeanu Dumitru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.”

“Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demniatii, functiei sau activitatii respective […]”.

“Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

 Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.”

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului