Angajatorii din regiunea Centru pot oferi angajatelor testari Babes-Papanicolau si HPV

22/09/2023
Angajatorii din regiunea Centru pot oferi angajatelor testari Babes-Papanicolau si HPV

Angajatorii din regiunea Centru pot oferi angajatelor testari Babes-Papanicolau si HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatorii-din-regiunea-centru-pot-oferi-angajatelor-testari-gratuite-babes-papanicolau-si-hpv/

Angajatorii din regiunea Centru, din judetele Alba, Mures, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna, au fost invitati de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures sa le ofere angajatelor ‘un dar al sanatatii’. Asta inseamna primirea caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin prin care femeile beneficiaza de testari gratuite Babes-Papanicolau si HPV.

“Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumatate din cazurile de cancer de col uterin apar intre 35 si 55 de ani, cand multe femei sunt implicate activ in cariera lor si in ingrijirea familiilor lor. Pentru a facilita accesul femeilor din grupul tinta la servicii medicale de screening, echipa noastra medicala se deplaseaza cu caravana mobila la locul de munca al acestora. Prin urmare, invitam toate femeile sa vina la testarea gratuita pentru screeningul cancerului de col uterin, sa profite de aceasta oportunitate, plecand de la principiul ca este mult mai usor sa prevenim o problema de sanatate decat s-o tratam. Un test de 5 minute, pentru 5 ani de liniste! Angajatorii din regiunea Centru (Alba, Mures, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna) pot sa le ofere angajatelor un cadou, in semn de respect si apreciere, oferindu-le un dar al sanatatii, avand grija de sanatatea lor prin testare gratuita Babes-Papanicolau (24-29 de ani) si HPV (30-64 de ani)”, a transmis Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii unitatii medicale au mai precizat ca tot ceea ce trebuie sa faca un angajator este sa contacteze call-center-ul proiectului si sa solicite caravana de screening, care se va deplasa la sediul respectivului angajator.

Testarile se fac in cadrul proiectului ‘Program de preventie, depistare precoce si tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru’, derulat de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Targu Mures.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babes-Papanicolau, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social si psihologic, sunt gratuite.

Etichete: testare Babes-Papanicolau, testare HPV, SCJU Targu Mures

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: