Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Suceava vor primi cate un stimulent financiar

17/04/2019
Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Suceava vor primi cate un stimulent financiar

Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Suceava vor primi cate un stimulent financiar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-spitalului-judetean-de-urgenta-suceava-vor-primi-cate-un-stimulent-financiar/

Toti angajatii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava vor fi recompensati cu un salariu minim pe economie, dupa ce unitatea medicala a fost distinsa de catre presedintele Romaniei cu Ordinul ”Meritul sanitar” in grad de Cavaler.

”Am stabilit impreuna cu domnul presedinte (n.r.-presedintele Consiliul Judetean, Gheorghe Flutur), acum cateva minute. Noi o sa bem o sampanie in cinstea acestei decoratii, dar restul personalului ori nu are acces, ori sta acasa, ori nu stiu ce. Am hotarat ca, pentru efortul depus ca sa ajungem in acest moment, sa stimulam intreg personalul cu un salariu minim pe economie, in decursul a cel mult doua luni. Daca nu o sa fie suficient fondul asigurat prin Consiliul Judetean (CJ) in limita acelor 30%, vorbesc de sporuri, vom reporta pentru luna urmatoare, si in doua luni de zile intreg personalul va lua cate un salariu minim pe economie. Nu vreau sa facem diferentieri (…) Bineinteles, nu suntem in campanie electorala, si avem grija si de acele tichete de vacanta pe care sa le acordam in timpul care sa permita angajatilor sa foloseasca acele tichete de vacanta si vara”, a declarat Vasile Rimbu, managerul SJU Suceava, citat de Agerpres.

Presedintele CJ Suceava a spus ca se aproba o majorare substantiala a bugetului SJU Suceava, dar si infiintarea a doua noi unitati speciale in cadrul Sectiei de cardiologie.

”Bugetul alocat, propus de mine maine (n.r-joi), pe care sper sa-l voteze in unanimitate echipa, este de trei ori mai mare decat in 2018. 2019 este anul in care bugetul l-am triplat pentru alocarea de resurse pentru Spitalul Judetean Suceava. Scrie dezvoltare. Nu ne culcam, ca am fost medaliati, ca am luat nota buna la acreditare, si trebuie sa te duci mai departe. Ponderea cea mai mare este extinderea numarului de sali de operatii, o investitie ce depaseste 25 de milioane de lei si finantata de Consiliul Judetean si celelalte despre care am mai vorbit (…) Maine aprobam, pentru ca Ministerul Sanatatii ne-a aprobat, doua unitati speciale in cadrul Sectiei de cardiologie. E vorba de acea unitate pentru bolnavii cardiaci acuti, de supraveghere speciala, cu 13 paturi, de fapt este cu statut de compartiment, si a doua unitate este de chirurgie interventionala, opt paturi”, a anuntat Flutur, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, a felicitat intreaga echipa a SJU Suceava, care ”se bate pentru calitatea actului medical” si le-a transmis ”sa tina in continuare stacheta sus”, pentru pastrarea credibilitatii unitatii medicale.

Etichete: spitalul judetean de urgenta suceava, stimulent financiar angajati spital, ordinul meritul sanitar

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: