Angajatii de la stat vor avea liber intre Craciun si Revelion/ UPDATE: La loc comanda! Ministrul Muncii nu este de acord

19/12/2017

Angajatii de la stat vor avea liber intre Craciun si Revelion/ UPDATE: La loc comanda! Ministrul Muncii nu este de acord

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-de-la-stat-vor-avea-liber-intre-craciun-si-revelion-update-la-loc-comanda-ministrul-muncii-nu-este-de-acord/

Update: S-a modificat modificarea. Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat ca bugetarii nu vor avea liber in cele trei zile dintre Craciun si Revelion.

“27,28,29 decembrie NU vor fi zile libere! Ministerul Muncii și Justiției Sociale nu a elaborat vreo hotărâre de guvern in acest sens și nici nu intenționează sa o facă. Aceste zile sunt foarte importante pentru ordonatorii de credite care trebuie sa închidă anul bugetar și este necesar ca Trezoreria sa lucreze”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Angajatii din sectorul public s-au putea sa fie liberi in zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017, potrivit unui proiect pregatit de Guvern.

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1
(1) Pentru salariatii din sectorul public, zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere.
(2) Pentru zilele stabilite ca zile libere potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in zilele de 6, 13 si 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2018, potrivit planificarilor stabilite.
(3) Prestarea activitatii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.

ART. 2
Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

ART. 3
Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 27, 28 si 29 decembrie 2017 si nici participantilor in aceste procese.

Continut educational:

ART. 4
(1) Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit aferente zilelor de 27, 28 si 29 decembrie 2017 se inregistreaza in contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 22 decembrie 2017.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: