Angajatii de la Insititutul Cantacuzino protesteaza, directorul a demisionat

25/02/2015

Angajatii de la Insititutul Cantacuzino protesteaza, directorul a demisionat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/angajatii-de-la-insititutul-cantacuzino-protesteaza-directorul-demisionat/

CANTACUZINOZeci de angajati ai Institutului Cantacuzino s-au adunat din nou in curtea unitatii in dimineata zilei de miercuri, 25 februarie, pentru a protesta ca nu si-au primit salariile intregi. La inceputul saptamanii, managerul unitatii a demisionat.

“Am primit doar 39 la suta din lichidarea pe decembrie, si de luna ianuarie nici nu poate fi vorba. In pofida memorandumului interministerial, soarta institutului ramane aceeasi. Institutul Cantacuzino a fost trecut in coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, dar nici aceasta schimbare nu ne-a rezolvat problema,” a declarat liderul de sindicat al institutului, Monica Balteanu.

 La inceputul acestei saptamani, directorul Institutului Cantacuzino, Adrian Onu, a demisionat.

“Situatia de la Cantacuzino nu depinde numai de Ministerul Educatiei, ci de intreg Guvernul. Daca avem conturile blocate, ce putem face? Nu am avut sustinere ca sa repunem in functiune institutul. Trebuie mai intai sa-l tinem pe linia de plutire si apoi sa vorbim de dezvoltarea lui”, a declarat Adrian Onu.

Angajatii sunt decisi sa protesteze pana cand situatia va fi rezolvata, pana acum fiind vorba doar de promisiuni neonorate.

“Vom continua protestele. Nu mai avem nicio speranta”, a spus una dintre angajate, conform Mediafax.

In 22 ianuarie, a fost semnat Memorandumul pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, care prevede stergerea datoriilor catre ANAF si denumirea activitatii de sanatate publica drept serviciu de interes economic general, insa unitatea are in continuare conturile blocate.

Institutul a fost trecut, in octombrie 2014, in coordonarea Ministerului Educatiei, pana atunci fiind la Ministerul Sanatatii.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela