Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

21/01/2021
Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/andrei-baciu-ms-ne-mentinem-peste-media-europeana-ca-performanta-a-campaniei-de-vaccinare/

Romania este peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, devansand tari cu sisteme de sanatate mai performante, spune Andrei Baciu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

“Daca la inceputul saptamanii au aparut informatii cum ca Romania se afla pe un loc 18 la nivel global cu privire la numarul de doze de vaccin administrate si pe locul sase in Europa si astazi ne mentinem pe pozitii inaintate, peste media europeana, ca performanta a campaniei de vaccinare. (…) Putem spune ca am depasit inclusiv tari care au sisteme de sanatate mult mai performante, sisteme de sanatate cu o infrastructura mult mai eficienta, precum Franta, Belgia. Din datele pe care le avem pentru data de 19 ianuarie, am impresia ca suntem chiar in fata Germaniei ca numar de doze administrate pe procent de populatie”, a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a adaugat ca aceasta situatie este determinata de eforturile facute de toti cei implicati in campania de vaccinare, in primul rand de personalul medical.

“Contrar conditiilor preliminare care definesc sistemul de sanatate din Romania, care nu este neaparat cel mai performant la nivel european, dimpotriva rapoartele Comisiei Europene la sfarsit de an ne prezinta Romania ca fiind codasa in diverse clasamente care se uita la performanta sistemului de sanatate, iata ca, in aceasta privinta, (…) gratie eforturilor sustinute pe care le-au facut cei implicati in organizarea campaniei de vaccinare si, in primul rand, personalul medical implicat activ in procesul de vaccinare Romania este peste media europeana si acesta este un semnal imbucurator”, a mai precizat Andrei Baciu.

De asememea, el a adaugat ca Romania a depus ‘eforturi mari ca sa demareze si sa implementeze cat mai eficient campania de imunizare, in functie de numarul de doze de vaccin care sosesc in tara.

El a informat ca, potrivit previziunilor, pana la finalul lunii martie, Romania va primi un total de 2,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech si 400.000 de la Moderna.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid romania, vaccinare anti-covid, doze vaccin Pfizer BioNTech, doze vaccin Moderna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: