Analiza INSP: Infectiile cu noul coronavirus sunt in faza de transmitere locala

10/04/2020
Analiza INSP: Infectiile cu noul coronavirus sunt in faza de transmitere locala

Analiza INSP: Infectiile cu noul coronavirus sunt in faza de transmitere locala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/analiza-insp-infectiile-cu-noul-coronavirus-sunt-in-faza-de-transmitere-locala/

Ponderea cazurilor de COVID-19 de import este in scadere, infectiile sunt in faza de transmitere locala si inca nu exista o situatie epidemica extinsa.

Acestea sunt concluziile Institutul National de Sanatate Publica in urma analizei cazurilor confirmate cu noul coronavirus in perioada 26 februarie – 5 aprilie.

“Ponderea cazurilor de import este in continua scadere. Ponderea cazurilor fara link epidemiologic identificat este crescuta in judetele in care s-au inregistrat mai multe cazuri in ultima saptamana (Suceava, Bucuresti, Timis si Neamt). Ponderea scazuta de probe pozitive arata ca situatia infectiilor este in faza de transmitere locala si inca nu exista o situatie epidemica extinsa. Fatalitatea ridicata in cadrul persoanelor in varsta de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabila cu cea inregistrata in celelalte tari afectate. Decesele din aceste grupe de varsta au fost inregistrate la persoane spitalizate sau aflate in centre de ingrijire sau dializa, ceea ce impune suplimentarea masurilor de prevenire a infectiei in aceste institutii”, se precizeaza in analiza postata pe site-ul INSP.

Specialistii in sanatate publica sunt de parere ca detectarea de cazuri in toate grupele de varsta, asociate cu transmiterea locala, impun pentru urmatoarea perioada mentinerea si respectarea la nivel individual a masurilor de distantare sociala.

Din totalul celor decedati pana la data de 5 aprilie, 63,5% au fost barbati, arata specialistii.

De asemenea, potrivit sursei citate, primele cazuri confirmate in randul personalului sanitar au aparut in saptamana 9 – 15 martie.

Etichete: analiza cazuri coronavirus, epidemie coronavirus romania, transmitere coronavirus, focare covid-19 romania, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: