Ana Aslan, omagiata la Conferinta “Medicina de familie-prima linie in asistenta medicala”

19/10/2011

Ana Aslan, omagiata la Conferinta “Medicina de familie-prima linie in asistenta medicala”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ana-aslan-omagiata-la-conferinta-medicina-de-familie-prima-linie-in-asistenta-medicala/

Ana Aslan, specialista in gerontologie care si-a dedicat intreaga viata cercetarilor in prevenirea si tratamentul imbatranirii patologice a fost omagiata in cadrul Conferintei “Medicina de familie-prima linie in asistenta medicala”, desfasurate la Braila, informeaza Agerpres.

Renumitul medic a fost comemorat intr-un simpozion special care a avut drept motto “Sa dam viata anilor si ani vietii”, temele dezbatute referidindu-se la realizarile Fundatiei “Ana Aslan International” in Romania si in lume, la cine a fost Ana Aslan, care este situatia actuala in Romania si in lume in ceea ce priveste bolile de memorie, care sunt modalitatile de preventie, diagnostic si tratament al bolilor de memorie si care este situatia centrelor de ajutor in ceea ce priveste pacientii cu boli de memorie.

De asemenea, cu aceasta ocazie, prof. dr. Luiza Spiru, presedintele Fundatiei “Ana Aslan International” sef al Clinicii Universitare Geriatrie Gerontologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Elias si profesor la Catedra de Geriatrie Gerontologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti a prezentat tema “Medicina celor 3P in practica curenta a specialistului in medicina de familie”.

Ana Aslan s-a nascut in Braila, la 1 ianuarie 1897 si a infiintat, in 1952, Institutul de Geriatrie si Gerontologie din Bucuresti, primul de acest fel din lume si care la ora actuala ii poarta numele.

Conferinta nationala a medicilor de familie, aflata la cea de-a saptea editie, a avut loc in perioada 13-15 octombrie si a fost organizata de Societatea Medicilor de Familie Braila.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: