AMFB sarbatoreste Ziua donatorului de sange

14/06/2016

AMFB sarbatoreste Ziua donatorului de sange

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/amfb-sarbatoreste-ziua-donatorului-de-sange/

amfbOrganizatia Mondiala a Sanatatii arata ca doar 62 de tari reusesc sa isi asigure integral resursele de sange necesare din donatii voluntare (neplatite) de sange, iar 34 tari inca depind in proportie covarsitoare de donarile platite sau cele intrafamiliale.

In Romania, populatia este inca prea putin informata asupra necesitatii de a dona. In general, exista prea putine informatii privind cantitatea de sange necesara la o operatie, cantitatea de sange solicitata de fiecare spital si cantitatea recoltata in fiecare zi. Ne confruntam in prezent cu o lipsa acuta de sange in spitale, ceea ce pericliteaza in buna masura viata pacientilor critici! De aceea consideram ca reluarea apelurilor pentru donarea de sange trebuie sa faca parte dintre prioritatile profesionistilor din sanatate.

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov (AMFB) sarbatoreste astazi Ziua Donatorului de Sange lansand o campanie de promovare a donarii de sange impreuna cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange (FDBS).

Campania cuprinde afise de informare / mobilizare a pacientilor care apeleaza la medicii de familie din Bucuresti – Ilfov, precum si informatii distribuite online catre personalul medical si catre pacienti.

Afisele vor fi expuse in holurile cabinetelor medicilor de familie din Bucuresti si Judetul Ilfov pe parcursul verii, cand scade foarte mult numarul donatorilor. Medicii si asistentele vor explica pacientilor importanta donarii, lipsa riscurilor si beneficiile pentru sanatate. AMFB isi va informa membrii pe caile de comunicare deja cunoscute si va aduce la cunostiinta publicului larg informatii legate de donarea de sange.

Informatii suplimentare sunt disponibile si pe www.doneazasange.ro si la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti din Strada Doctor Constantin Caracas 2, Bucuresti

Biroul de presa al SNMF

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: