Americanii de la Harvard lucreaza la un vaccin anti-HIV. Testele facute pe maimute sunt promitatoare

06/07/2015

Americanii de la Harvard lucreaza la un vaccin anti-HIV. Testele facute pe maimute sunt promitatoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/americanii-de-la-harvard-lucreaza-la-un-vaccin-anti-hiv-testele-facute-pe-maimute-sunt-promitatoare/

poza cercetare de laboratorCercetatorii de la Harvard au inceput testele pe un grup de maimute pentru un vaccin impotriva HIV. Rezultatele obtinute pana acum sunt promitatoare.

Potrivit 20minutes.fr, vaccinul “in doi pasi” consta in prima etapa in pregatirea sistemului imunitar cu ajutorul unui agent patogen, iar apoi in stimularea sa cu o proteina care se gaseste in membrana HIV.

Aceasta noua metoda, conform cercetatorilor ar putea deveni cea mai buna strategie de protejare a oamenilor impotriva infectarii cu acest virus.

Pe parcursul testelor de laborator, pentru a masura efectele serului , oamenii de stiinta au administrat mai intai maimutelor un vaccin impotriva unui adenovirus (virusuri asociate cu numeroase infectii umane), asta cu scopul de a “trezi” sistemul imunitar.

Apoi, medici au administrat si o a doua doza de vaccin care a continut o forma purificata a proteinei care alcatuieste membrana HIV, declansand astfel o reactie mai viguroasa din partea celulelor imunitare.

Rezultatele de pana acum arata ca vaccinul a permis obtinerea unei protectii totale pentru 6 din cele 12 maimute contra infectari cu virusul imunodeficientei simiene (SIV), similar virusului imunodeficientei umane (HIV).

Dan Barouch, profesor de virusologie la Universitatea Harvard din Statele Unite, coordonatorul studiului, considera ca noua metoda “deschide calea spre evaluarea unui vaccin valabil pentru oameni”.

Grupul farmaceutic american ai carui cercetatori au participat la studiu recruteaza in aceasta perioada 400 de voluntari din Statele Unite si Rwanda pentru a derula un prim test clinic cu noul vaccin.

Alti voluntari urmeaza sa fie recrutati in curand in Africa de Sud, Uganda si Thailanda, relateaza si Mediafax.

Studiul americanilor cu rezultatele obtinute pana acum a fost publicat de curand in revista Science.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ