Amenzi substantiale pentru cadrele medicale care nu respecta timpii de asteptare in UPU

14/05/2019

Amenzi substantiale pentru cadrele medicale care nu respecta timpii de asteptare in UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/amenzi-substantiale-pentru-cadrele-medicale-care-nu-respecta-timpii-de-asteptare-in-upu/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca va continua sa faca vizite inopinate in spitalele din tara, iar vizate sunt, in special, acele unitati spitalicesti care au multe reclamatii.

“Dupa 27 mai va fi prima vizita inopinata si stiu si unde voi merge. Eu imi aleg aceste spitale in functie de reclamatii. Va imaginati ca in momentul in care ai 62 de reclamatii de la un spital incepi sa-ti pui anumite semne de intrebare. Adica nu or fi toti nebuni cei care reclama. Deci, sunt probleme si merg in functie de numarul de reclamatii. Pot sa va spun ca marea majoritate a reclamatiilor sunt legate de conditiile igienico-sanitare, de pastrare a igienei. Mi se scrie de genul: cand veniti dumneavoastra se face curatenie, dar eu pot sa spun ca sunt si manager si femeie si vad daca s-a facut curatenie astazi sau daca se pastreaza”, a declarat ministrul Sanatatii conform Agerpres.

Demnitarul a atras atentia cadrelor medicale din unitatile de primiri urgente, ca in curand vor incepe sa fie date amenzi acolo unde nu se respecta timpii de asteptare.

“Exista un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de alta parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate si amenzi. Actul normativ va intra in vigoare la expirarea perioadei de transparenta si atunci, cine isi permite sa tina pacientul in sala de asteptare fara sa aiba cod rosu inauntru va plati o amenda substantiala”, a mai precizat ministrul potrivit Agerpres.

Etichete: amenzi sanatate, timpi de asteptare urgenta, UPU

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Campeanu Ion says:

    Ar fi deosebit de spectaculos si exemplar daca si d-na ministra ar fi lucrat sau sa lucreze vreo cateva saptamani la un serviciu UPU din Romania! Ideile cu amenzile le au in permanenta in Romania DOAR CEI CARE NU FAC NIMIC SI NU AU NICI O RASPUNDERE IN URMA PROPRIILOR DECIZII!! AR FI BINE DE AMENDAT PARLAMENTARII SI MAREA MAJORITATE A BUGETARILOR CARE DOAR STAU DEGEABA SAU MUTA HARTIILE DE PE UN BIROU PE ALTUL PE SALARII ENORME, PROPORTIONALE DOAR CU ___????
    UN CADRU MEDICAL SI CONTRIBUABIL DIN ROMANIA 2019.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati