Amenzi mai mari in Sanatate

09/05/2019

Amenzi mai mari in Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/amenzi-mai-mari-in-sanatate/

Nerespectarea normelor de igiena de igienta in spitale, incalcarea regulilor privind preluarea si tratarea bolnavilor sau cele ce tin de calitatea materialelor, sunt situatii in care, in Sanatate, se risca sanctiuni de doua ori mai mari de acum incolo.
Pasibili de aceste amenzi pot fi: spitalele, angajatii serviciilor de ambulanta, medicii, asistentii medicali, infirmierii, cabinetele sau laboratoarele medicale.

Ministrul Sanatatii considera ca aceasta crestere a sanctiunilor ar putea duce la corectarea unor probleme din sistemul de sanatate.

Continut educational:

De curand, a fost pus in dezbatere publica un act normativ cu modificari legislative in acest sens, iar cele mai mari amenzi se vor da in caz de nerespectarea normelor de igiena si curatenie.

Alte situatii in care se mai pot aplica sanctiuni marite sunt cele legate de timpul de preluare a pacientului de catre un echipaj de ambulanta sau de medicii din serviciul de urgenta ori cele privind nerespectarea protocoalelor de transfer sau de internare.

Autoritatile din Sanatate mai spera ca, astfel, vor fi mai putine incalcari grave in sistem. Aceasta decizie ar putea intra in vigoare in luna iunie a acestui an.

Etichete: amenzi sanatate, sanctiuni spitale, amenzi doctori

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou