Ambulatoriul Institutului Regional de Oncologie Iasi va fi extins; Inca opt cabinete noi

18/05/2020
Ambulatoriul Institutului Regional de Oncologie Iasi va fi extins; Inca opt cabinete noi

Ambulatoriul Institutului Regional de Oncologie Iasi va fi extins; Inca opt cabinete noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ambulatoriul-institutului-regional-de-oncologie-iasi-va-fi-extins-inca-opt-cabinete-noi/

Reprezentantii Institutului Regional de Oncologie din Iasi au anuntat, luni, ca ambulatoriul institutiei va fi extins, modernizat si dotat cu ajutorul fondurilor europene.

Conducerea institutiei declarat ca a fost semnat contractul de finantare intre ADR Nord Est si Consiliul Judetean pentru proiectul ce vizeaza cresterea calitatii serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizare si dotare ambulatoriu integrat din incinta unitatii medicale.

Astfel, ambulatoriul va avea inca opt cabinete medicale care vor fi construite pe o suprafata de 540 metri patrati. In aceste noi cabinete din ambulatoriul IRO Iasi 26 de pacienti vor beneficia de tratament concomitent.

“Avand in vedere expertiza Consiliului Judetean Iasi in atragerea si implementarea/managementul proiectelor, pentru a creste calitatea serviciilor medicale oncologice acordate in regim ambulatoriu prin accesul Institutului Regional de Oncologie Iasi la fondurile nerambursabile din POR a unitatilor sanitare de importanta regionala si nationala, am solicitat si am obtinut sprijinul necesar in vederea incheierii unui parteneriat pentru a depune proiectul. Scopul acestui proiect il reprezinta exploatarea in beneficiul pacientilor si al cadrelor medicale a celor doua curti interioare, in prezent nefolosite decat pentru iluminarea holurilor spitalului”, a spus Mirela Grosu, managerul IRO Iasi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea spune ca aceste curti vor avea functiuni distincte. Curtea dinspre est, care este in vecinatatea spatiilor de tratament, va fi folosita pentru suplimentarea numarului locurilor de tratament ambulatoriu in conditii de confort pentru pacienti si personalul medical. Cea de-a doua curte, curtea de vest, va fi cabinet si spatiu destinat evidentelor medicale precum registratura, statistica medicala si cabinet si laborator endoscopie.

In prezent, serviciile de chimioterapie realizate in regim ambulatoriu sunt acordate zilnic intr-un spatiu dotat cu 30 locuri – paturi si fotolii de tratament. Adresabilitatea a crescut in ultimii ani, de la 39.360 pacienti consultati ambulatoriu in anul 2014 la 63.188 pacienti consultati in anul 2019, spatiul disponibil a devenit insuficient. De aceea se impunea gasirea unor solutii de extindere, modernizare si dotare.

Proiectul se deruleaza prin intermediul POR 2014-2020, valoarea acestuia fiind de 9,75 milioane de lei, si va fi finalizat dupa 9 luni de la inceperea lucrarilor.

Etichete: institutul regional de oncologie iasi, IRO, ambulatoriu, cabinete ambulatoriu IRO, chimioterapie iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: