Ambulanta a declansat protest la nivel national

05/10/2017

Ambulanta a declansat protest la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ambulanta-a-declansat-protest-la-nivel-national/

Serviciile de Ambulanta au declansat o actiune de protest la nivel national, pe perioada nedeterminata.

De joi dimineata pe toate ambulantele sunt afise cu inscriptia “Protest national”, in timp ce personalul TESA poarta banderole albe pe echipamentul de lucru, fara ca activitatea sa fie afectata, a declarat presedintele Federatiei Ambulanta, Gheorghe Chis, pentru News.ro.

El a precizat ca in cursul zilei, sindicalistii se vor intalni cu premierul Mihai Tudose, pentru a se incerca solutionarea revendicarilor.

Actiunea de protest a fost declansata joi dimineata, la ora 8.00, in toate serviciile de ambulanta din tara si consta in afisarea pe toate ambulantele operative a doua afise A4 cu inscriptia “Protest national” si in purtarea de catre personalul TESA a unor panglici albe pe echipamentul de lucru, relateaza si Digi24.

Sindicalistii cer stoparea diminuarii veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanta, incepand cu 1 ianuarie 2018, in urma aplicarii Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sanatatii in baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun ca veniturile le sunt diminuate in conditiile in care vor pierde tichetele de masa incepand cu 1 ianuarie 2018 pana la 1 decembrie 2018 si vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclama starea parcului de ambulante, care sunt invechite, precum si lipsa de personal.

Reprezentantii Federatiei Ambulanta solicita in regim de urgenta modificarea si completarea Legii 153/2017, cat si a Regulamentului de sporuri, urgentarea incheierii Contractului – cadru multi-anual de catre ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 in vederea urgentarii achizitiei de ambulante anual conform necesarului stabilit si suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal in vigoare, mai scriu sursele mentionate.

De asemenea, reprezentantii Federatiei Ambulanta cer renuntarea la masura de transfer a texelor sociale de la angajator la angajat.

In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, nu este exclusa declansarea unei greve.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani

Indicatorul privind cazurile de Covid-19 va fi calculat, incepand de vineri, dupa noile reguli

Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa