Ambasadorul Republicii Elene in Romania: Un sector de sanatate privat de succes stimuleaza sectorul public

09/04/2019

Ambasadorul Republicii Elene in Romania: Un sector de sanatate privat de succes stimuleaza sectorul public

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ambasadorul-republicii-elene-in-romania-un-sector-de-sanatate-privat-de-succes-stimuleaza-sectorul-public/

Ambasadorul Republicii Elene in Romania, Vassilis Papadopoulos, spune ca un sector de sanatate privat de succes il stimuleaza pe cel public sa fie mai eficient.

“Consider sanatatea un dar valoros si, de asemenea, un drept fundamental al omului. Un sector privat de succes stimuleaza sectorul public sa fie mai bine organizat si mai eficient”, a declarat ambasadorul Vassilis Papadopoulos, citat de Agerpres.

Potrivit conducerii Institutului Clinic Fundeni, nu exista o concurenta intre sistemul de sanatate public si cel privat.

“Eu cred ca aceste doua sisteme trebuie sa-si dea mana si sa mearga in paralel si sa se completeze unul pe altul (…). Eu cred ca daca privatul are bani si face sau vinde sanatate ca pe un business, atunci el se comporta ca un businessman si atunci el se pliaza pe nise, acolo unde, de fapt, exista goluri in sistemul public de sanatate, ceea ce e corect si mie mi se pare corect si este o sansa pentru sanatatea noastra si a tarii noastre ca atunci cand sistemul public nu poate sa ofere anumite servicii medicale sa le putem gasi la privati. Si cred ca e important pentru noi sa intelegem ca e mult mai usor sa ne tratam pacientii in tara decat sa-i trimitem afara si atata timp cat exista servicii medicale in sistemul privat si nu exista in sistemul public, eu cred ca trebuie sa ne concentram pe ele si trebuie sa le activam si sa apelam la aceste servicii si sa recunoastem ca, de fapt, noi avem impreuna nevoie de aceste servicii”, a precizat Carmen Orban, managerului Institutului Clinic Fundeni, conform sursei citate.

Continut educational:

Si Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, a spus ca, in general, opinia sa despre sistemul de sanatate privat este una buna. Totusi, printre aspectele negative referitoare la sistemul de sanatate privat, el a facut referire la timpul mare de asteptare pentru examinari de imagistica in regim compensat, iar uneori chiar si in cazul unor analize cu plata.

Marti, in Capitala, a avut loc forumul ‘The Private Medical Sector in Romania’ eveniment organizat de Camera de Comert Bilaterala Eleno-Romana, derulat sub egida Ambasadei Greciei la Bucuresti.

Etichete: sector de sanatate privat, sector public de sanatate, forum sanatate, servicii medicale private, servicii medicale publice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati